A Hunyadi út-Szent Márton utca kereszteződésében történt baleset margójára

sd • 2020. szeptember 01., kedd •
A sajnálatos esetnek több kísérőelemére is figyelmesek lettünk - alig látható táblák, rosszul működő közlekedési lámpák, furcsa kritikai hang.
A Hunyadi út-Szent Márton utca kereszteződésében történt baleset margójára

Gyanítható volt, hogy a szeptember 1-jei, kedd reggeli esős csúcsforgalom nem vonul le zavartalanul, így szinte papírforma eredményként volt elkönyvelhető a két fehér személyautó koccanása a Szent Márton utca és a Hunyadi út kereszteződésében. Ezzel összefüggésben több Facebook-bejegyzésre is felfigyeltünk.

"Érdekes, miután meglett az első baleset, egyszerre tudnak működni a lámpák a kereszteződésben..." - írja egy Facebook-bejegyző. Hát ez valóban érdekes, minthogy az a komment is, amit a momentumos, Ugytudjuk-munkatárs eresztett meg a bejegyzéshez csatlakozva:
"Amúgy ez egy elég rossz kereszteződés, azt hiszem, körforgót terveztek ide is. De mikor lesz belőle valami? Bezzeg megyeházát milliárdért felújítják, rohadt fontos, igen."
Érdekes felvetés, de nem értjük a kérdést. Ha másért nem, már csak a főnöke miatt is szabad bejárása van városunk vezetőihez. Miért nem nekik teszi fel a kérdést? Hisz egyazon színekben indult velük tavaly az önkormányzati választásokon. Megyeháza vs. körforgalom létesítése - ezt sem igazán értjük, hiszen a megye emblematikus épületének felújítását és a közeljövőben létesítendő bicikliutak és körforgalmak kiépítését is támogatja a magyar állam, arról nem is beszélve, hogy a fejlesztési csomagot az előző városvezetés rakta össze nem kis munkával. Az, hogy Szombathely egyik legforgalmasabb csomópontjában nem működnek megfelelően a jelzőlámpák, városi probléma.

Egy másik fotón pedig az látható, hogy a Thököly utca felől érkező gépjárművek vezetői zöld növényzettel sűrűn benőtt táblákkal találkoznak, amelyekből alig látszik valami. Erre még legyinthetnénk is, hogy sebaj, a szombathelyiek tudják, mi merre van, viszont a vidékiekre gondolva egyáltalán nem lenne hátrány, ha látnának valamit ezekből az információs, eligazító táblákból.

Nyitókép: vaol.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére