A hajunk is nehezen viseli a telet

frisss.hu Forrás: hazipatika.com • 2016. február 04., csütörtök •
A frizura egyre rendezetlenebb, fénytelenebb lesz, sokak hajhullással küzdenek. A megoldást az új hajkoronával ellentétben a gondos hajápolás és a magas vitaminfogyasztás jelenti.
A hajunk is nehezen viseli a telet

Télen a kinti hideg és a fűtött benti helyek meleg levegője egyaránt szárítják a hajat. A frizura ilyenkor túlzottan feltöltődik elektronokkal, ennek hatására szállni kezdenek a szálak. A hajhullás ilyenkor általában a vitaminhiányhoz vezethető vissza.  Ajánlott ebben az évszakban háromlépéses hajápolással védekeznünk, amelynek alkotói a sampon, a balzsam és a hajpakolás.

Fontos, hogy minden hajmosás alkalmával a samponozás után használjunk balzsamot, amit minden negyedik, ötödik alkalommal hajpakolással helyettesítsünk. Ezt általában 15 percig célszerű fennhagyni.

A hajápolók önmagában kevésnek bizonyulnak, a helyes táplálkozásra is figyelnünk kell.  A téli időszakban különösen az A, B, C, E és H vitaminokra, valamint cink és kovaföld bevitelre van nagy szükségünk. Érdemes ilyenkor sok zöldséget, esetleg dióféléket, tojást és májat is fogyasztani.

A szakértők szerint jobb télen inkább pihentetni a hajat, az új frizurák tavaszig nyugodtan várhatunk.

közösség

további frisss

lap tetejére