A gyantázás az egyik legtökéletesebb módszer a szőrtelenítéshez

szponzorált tartalom (x) • 2023. szeptember 25., hétfő •
A szőr ma már nem divat, nem esztétikus és nem higiénikus. A szőr a nők első számú ellensége, de sok férfi sem szeretne megbarátkozni vele, így azt választják, hogy megszabadulnak tőle, lehetőleg tartósan és hatékonyan.
A gyantázás az egyik legtökéletesebb módszer a szőrtelenítéshez

A szőrtelenítésnek sok módját ismerjük, mindegyiknek más a produktivitása, és sokaknak az sem mindegy, hogy mekkora fájdalommal jár az alkalmazása. Vannak, akik nem tűrnek semmilyen fájdalmat, emiatt a borotválás mellett döntenek. Ám ez nem túl előnyös, hiszen 1-2 nap múlva már megjelenik a borosta, ez pedig nem valami szép látvány. 

A gyantázás az időtálló szőrtelenség titka

A gyantázás az egyik legjobb módja a tartós szőrzettől való megszabadulásnak. A meleg gyanta eszköze a gyantamelegítő készülék, amelynek segítségével kellő hőfokra állíthatjuk be a gyantát, hogy hatékony legyen. A Max Diszkont epilátor és gyantázás kategóriájában is találhatunk jó minőségű wax gyantamelegítő készülékeket az egyéb hasznos kellékek mellett. 

Sima és kellemes tapintású lesz a bőr a gyantázás után még hosszú ideig. Bár nem túl kellemes a folyamat, de meg lehet szokni, ráadásul egyre ritkábban kell alkalmazni, mert ez a módszer gátolja is a szőrnövekedést. 

A gyantamelegítő készülék működése nagyon egyszerű, csak bele kell tenni a gyantát és beállítani a hőfokszabályozót a megfelelő fokra. Ennek köszönhetően otthon is kényelmesen elvégezhetjük a szőrzet eltávolítását, de elmehetünk szalonba is, ahol a kozmetikus szakszerűen legyantázza a kért bőrfelületet. 

Szalonban vagy otthon saját kezűleg?

Vannak, akik nem bízzák másra, mert túl bizalmas nekik ez a módszer, és nem engednek be senkit a személyes szférájukba. Különösen akkor, ha intim testrészeikről vagy azok környékéről van szó a gyantázást illetően. Ezek a gyantamelegítő készülékek és a bennük alkalmazott gyanták kiválóan alkalmasak ezeknek a testtájaknak a szőrtelenítésére is. 

Főleg nyáron van szükségünk gyakoribb gyantázásra, hiszen a melegben gyorsabban nő a szőrzet, ráadásul nem valami szép látvány a lenge öltözet alól kikandikáló szőrszál. Manapság már nemcsak a nők, hanem a férfiak is egyre többen élnek a gyantázás lehetőségével. 

Néhány jó tanács gyantázás után

A gyantázás után a nyílt pórusok miatt könnyen fertőzés alakulhat ki, így kerülni kell a nyílt fürdőket, és forró fürdőt se ekkor vegyünk. Néhány napig csak pamut fehérneműt hordjunk a műszálas helyett, hogy megfelelően szellőzzön a bőrünk. 

A dezodorok, illatosított krémek használata 24 órán keresztül nem célszerű, de a nagyobb fizikai igénybevétel sem ajánlott 48 órán át a nagy fokú izzadás miatt. A szőrtelenítés után pár nappal ajánlatos a bőrradír alkalmazása, és a kezelt területen használjunk valamilyen hidratáló krémet. Nyugtassuk meg és fertőtlenítsük az érzékeny területet, a teafa kiválóan alkalmas erre. 

Minden gyantázás után utóápolás szükséges, hiszen ez egy drasztikus beavatkozás, ami irritálhatja a bőrünket. A bőröd meg fogja hálálni a gondoskodást!
 

közösség

további frisss

lap tetejére