A férfiaknál és a nőknél is nagy nevek maradtak ki kéziseink olimpiai keretéből!

• 2024. július 06., szombat •
Golovin Vlagyimir és Chema Rodriguez kijelölte ötkarikás csapatát.
A férfiaknál és a nőknél is nagy nevek maradtak ki kéziseink olimpiai keretéből!

Mint ismert, 20 év után fordul elő ismét, hogy női és férfi kézilabda-válogatottunk is kijutott ugyanazon olimpiára. A felkészülés hajrájára fordulva a két szövetségi kapitány kijelölte az ötkarikás keretét, amely komoly meglepetéseket is tartogat - írja a Mandiner.

A Magyar Kézilabda Szövetség közösségi oldalán pénteken megjelent videóban Chema Rodríguez szövetségi kapitány elárulta, hogy a 20 fős keretből a jobbszélső Krakovszki Zsolt, a balszélső Krakovszki Bence és a beálló Szöllősi Szabolcs maradt ki.

A londoni olimpikon kapus Mikler Roland, a jobbszélső Rodríguez Álvarez Pedro és az irányító Hanusz Egon tartalék lesz,

de a szakvezető elmondása szerint ez változhat, hiszen van három cserelehetőségük az olimpián. Mint ismert, a párizsi olimpia kézilabdatornáján a csapatokat 14 játékos és három tartalék alkotja. Előbbiek az olimpiai faluban, utóbbiak azon kívül, szállodában laknak majd.

Nagyon nehéz döntés volt a keretszűkítés, hiszen olyan játékosokról kellett dönteni, akik ott voltak az idei Európa-bajnokságon és az olimpiai selejtezőn, és ahogy mondani szoktuk, egy család vagyunk”

– fogalmazott Chema Rodríguez.

A magyar férfi kézilabda-válogatott jövő szombaton Győrben a szlovénok, július 19-én Stuttgartban a németek, 20-án szintén Stuttgartban a japánok ellen játszik felkészülési találkozót. Az olimpiai tornát július 27-én kezdi Egyiptom ellen, majd Argentínával, Norvégiával, a világbajnok Dániával és a címvédő, Európa-bajnok és házigazda Franciaországgal mérkőzik.


A magyar férfi kézilabda-válogatott párizsi olimpiai kerete:

 • kapusok: Bartucz László (Tatabánya), Palasics Kristóf (CB Ciudad de Logrono, spanyol), Mikler Roland (Szeged, tartalék)
 • jobbszélsők: Imre Bence (THW Kiel, német), Rodriguez Álvarez Pedro (Tatabánya, tartalék)
 • jobbátlövők: Ancsin Gábor (Ferencváros), Ilic Zoran (HSV Hamburg, német)
 • irányítók: Lékai Máté (Ferencváros), Fazekas Gergő (Orlen Wisla Plock, lengyel), Hanusz Egon (Benfica, portugál, tartalék)
 • beállók: Bánhidi Bence (Szeged), Rosta Miklós (Dinamo Bucuresti, román), Sipos Adrián (MT Melsungen, német)
 • balátlövők: Bodó Richárd (Szeged), Ligetvári Patrik (Veszprém), Szita Zoltán (Orlen Wisla Plock, lengyel)
 • balszélső: Bóka Bendegúz (Balatonfüred)

Ezzel párhuzamosan Golovin Vlagyimir is kihirdette a női kézilabda-válogatott olimpiai keretét, amelyből két balátlövő, Szöllősi-Zácsik Szandra és Juhász Gréta, valamint egy jobbszélső, Faluvégi Dorottya maradt ki.

Az MKSZ közösségi oldalán pénteken feltöltött videóban Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány kijelentette, hogy a kerettagok közül a kapus Szemerey Zsófia, a beálló Pásztor Noémi és a balátlövő Kácsor Gréta lesz tartalék. Szöllősi-Zácsik szeptember végén keresztszalag-szakadás miatt térdműtéten esett át, azóta nem játszott tétmérkőzést, de már teljesen felépült a sérüléséből, ezért került be a 20 fős keretbe.

A női csapat 17 játékossal folytatja a felkészülést. Előbb jövő kedden reggel 9-től Roglán, majd szombaton Győrben játszik edzőmérkőzést a szlovénokkal, július 19-én Stuttgartban pedig a házigazda németekkel találkozik. Az ötkarikás tornát július 25-én kezdi a házigazda és címvédő franciákkal szemben. Utána Brazília, Angola, Spanyolország és Hollandia lesz az ellenfél a csoportkörben, ahonnan az első négy helyezett jut a negyeddöntőbe.

Második hete dolgozunk együtt, nagyon jó formában vannak a lányok, így nehéz volt a döntés a szakmai stábbal együtt, de 17 fősre kellett szűkítenünk a keretet”

– idézi az MKSZ sajtóközleménye Vlagyimir Golovin szövetségi kapitányt.


A magyar női kézilabda-válogatott párizsi olimpiai kerete:

 • kapusok: Böde-Bíró Blanka (Ferencváros), Janurik Kinga (Ferencváros), Szemerey Zsófia (Metz HB, francia, tartalék)
 • jobbszélső: Győri-Lukács Viktória (Győr)
 • jobbátlövők: Klujber Katrin (Ferencváros), Albek Anna (Mosonmagyaróvár), Papp Nikoletta (SCM Gloria Buzau, román)
 • irányítók: Vámos Petra (Metz HB, francia), Debreczeni-Klivinyi Kinga (Budaörs), Simon Petra (Ferencváros)
 • beállók: Bordás Réka (Ferencváros), Füzi-Tóvizi Petra (Debrecen), Pásztor Noémi (Neptunes de Nantes, francia, tartalék)
 • balátlövők: Kuczora Csenge (Thüringer HC, német), Kácsor Gréta (Gloria Bistrita-Nasaud, román, tartalék)
 • balszélsők: Márton Gréta (Ferencváros), Szöllősi-Schatzl Nadine (Budaörs)


Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Forrás: mandiner.hu

közösség

további frisss

lap tetejére