A bolyaisok a csángó gyerekek karácsonyát teszik szebbé

• 2023. november 29., szerda •
Ön is csatlakozhat!
A bolyaisok a csángó gyerekek karácsonyát teszik szebbé

Az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium - a Gyakorlóiskolák Iskolaszövetsége Elnökségének támogatásával - az elmúlt évekhez hasonlóan, az idén is karácsonyi ajándékgyűjtő akciót hirdetett a nehéz sorban élő moldvai csángó gyerekek karácsonyának örömtelibbé tételére.

Közismert tény, hogy a legkeletibb magyar nyelvterületen élő csángók hosszú évszázadok óta - minden nehézséggel dacolva – büszkén őrzik ősi különleges hagyományaikat és értékeiket. A mostani adománygyűjtés kimondottan az itt élő, legszegényebb 3 – 18 éves gyerekekre és fiatalokra fókuszál. A szervezők elve: sok kicsi sokra megy! 

Elsősorban az iskola diákjaira és szüleikre számítanak, ám miután az akció nyitott, ahhoz bárki csatlakozhat! Csatlakozás esetén egy cipős doboznyi ajándékkal, meglepetéssel tehetik ünneppé egy nehéz sorban élő gyermek karácsonyát
Fontos tudnivaló, hogy a kimondottan személyre szóló cipős dobozokba (amit karácsonyi csomagolással kérnek), kb. 3.500 forintértékben tartós élelmiszert (konzerv, liszt, rizs, tészta stb.), tisztálkodási szereket (tusfürdő, fogkrém, dezodor stb.) továbbá édességeket, szaloncukrot, nemre és korosztályra jellemző játékokat várnak.  A szervezők kérik, hogy az adományozni szándékozók a dobozokra írják rá az adott korosztály kódját. Íme, a kódlista: 

Kukor Ferenc, a Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium igazgatóhelyettese további fontos információkat osztott meg portálunkkal:

-    A fentieken felül szívesen fogadunk külön dobozban vagy zsákban további tartós élelmiszereket (esetleg nagy kiszerelésben is, amit majd az ottani tanítók osztanak szét), mosószereket, gyermekruházatot (ez utóbbit mosva, összehajtogatva – életkor, testmagasság és nem megjelölésével). Aki szeretne csatlakozni az akcióhoz, az december 4-ig az iskola könyvtárában adhatja le adományát naponta 8 és16 óra között. Ha kérdésük van, akkor hívjanak  a 94/513-682-es telefonszámon. Minden segítő szándékú szombathelyinek előre is köszönjük felajánlását! 


 

közösség

további frisss

lap tetejére