Akarata ellenére a sárvári Csónakázótóhoz vitte és ott bántalmazta kiskorú volt barátnőjét a férfi

vaol.hu • 2023. július 03., hétfő •
A vád szerint nem tudta elfogadni, hogy a nála három évvel fiatalabb, kiskorú barátnője szakított vele.
Akarata ellenére a sárvári Csónakázótóhoz vitte és ott bántalmazta kiskorú volt barátnőjét a férfi

A Vas Vármegyei Főügyészség közleményben tájékoztatott, hogy a Sárvári Járási Ügyészség tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette, könnyű testi sértés vétsége és lopás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint nem tudta elfogadni, hogy a nála három évvel fiatalabb, kiskorú barátnője szakított vele - írja a vaol.hu.

A vádlott amikor meglátta, hogy a lány egy másik férfival beszélget Sárváron egy parkban, odament hozzá, több alkalommal meglökte és akarata ellenére a Csónakázó-tó partjához vitte. Itt a sértettet két kézzel a nyakánál a földre szorította, közben pedig szidalmazta. A sértett kérlelte a vádlottat, hogy engedje el, megpróbált felállni, az elkövető azonban ezt azzal akadályozta meg, hogy mindkét öklével nyomta a sértett torkát. Ezt követően a férfi visszament a parkba és jogtalanul eltulajdonította a sértett hátrahagyott táskáját, mellyel közel 9 ezer forint kárt okozott. 

A kiskorú sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett el.

A járási ügyészség elzárás kiszabását indítványozta a rovott múltú vádlottal szemben, akinek büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.

Kép: illusztráció
 

közösség

további frisss

lap tetejére