A 101 éves Terus nénit köszöntötték

• 2024. május 20., hétfő •
Lenkai Nóra, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje és Németh Krisztián, a kormánypárt képviselőjelöltje 101. születésnapja alkalmából köszöntötte Simonits Ferencnét.
A 101 éves Terus nénit köszöntötték

Terus néni 1923. május 20-án, pünkösdkor született Vassurányban, a család első gyermekeként. Itt nevelkedett fel és járt elemi iskolába. Varrónő szeretett volna lenni, de álma nem teljesült. A falu kertészetében kezdett dolgozni, mellette színjátszócsoportban szerepelt és énekelt. Amikor 1942-ben férjhez ment Simonits Ferenc cipészhez, Szombathelyre költözött. Három gyermekük született, háztartásbeliként ellátta a családot, és a férje által készített lábbeliket árulta a piacon. Nagy szeretettel segített a nyolc unokája ellátásában is, mindig a család összetartója volt. 

Nagyon szerette és szereti a növényeket, kertje mindig szép volt, tele dísznövényekkel. Idős korában vált hobbijává a hímzés: a maga által készített terítőket szívesen adta ajándékba. 

Bár rendszeres orvosi ellátásra szorul, korához képest a mai napig jó egészségnek örvend. A 101. születésnapját a kertben megterített asztal mellett ünnepelte pünkösdhétfőn. Egyébként a zenehallgatás, újságolvasás tölti ki mindennapjait, és nagy szeretettel várja unokáit, dédunokáit. 

Mottója: sokat kell dolgozni, jó családban élni - ahogy meg van írva, ahogy Isten akarja - írta meg a vaol.hu.

közösség

további frisss

lap tetejére