5+1 tuti konyhai trükk, amit eddig biztos nem ismertél

frisss.hu • 2015. október 24., szombat •
Átlátszó jégkocka? Sokáig puha sütemény? Napokig friss saláta? Mondjuk a trükköket.
5+1 tuti konyhai trükk, amit eddig biztos nem ismertél

1; Lágy jégkrém

Szereted a jégkrémet, de mindig meg kell várni, míg egy kicsit felolvad? Persze rávághatjuk, hogy állítsuk magasabbra a hőmérsékletet, de ezzel a többi fagyasztott termék mellett nem érdemes kísérletezni. Nos, ezek után már biztos nem. Mielőtt a fagyasztóba tesszük a jégkrémet tegyük hűtőzacskóba, ami befolyásolja a hűtést, viszont enyhíti a fagyasztást.

2; Szeleteléskor csúszik a vágódeszka?

Mikor vágódeszkán szeletelünk hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni, hogy össze-vissza csúszkál, pedig könnyen megvághatjuk magunkat. Ha viszont a deszka alá nedves papírtörlőt teszünk, az nem hagyja elmozdulni.

3; Napokig friss saláta

Az el nem fogyasztott maradék salátát természetesen a hűtőben tároljuk, de napok múlva már abszolút elveszti a frissességét. Annak megőrzéséhez fóliával fedjük le a tálat, de előtte a salátára helyezzünk egy kis darab papírtörlőt, ami felszívja a nedvességét. Így a saláta nem ázik annyira el.

4; Befőttes üveg kinyitás

Ha nincs férfi a háznál sokszor okoz problémát a befőttes üveg kinyitása. Hölgyek, most figyeljenek: gumikesztyűvel sokkal egyszerűbb elcsavarni a fedelet. De az is megoldás, ha egy gumit teszünk a kupakhoz, azzal egyszerűbb.

5; Átlátszó jégkocka

Bizony jégkocka és jégkocka között is nagy különbség van, főleg ha vendégeink érkeznek. Ha a jégkocka tartóba nem hideg, hanem forró vizet öntünk és azt tesszük végül a fagyasztóba akkor fehéres jég helyett szép, átlátszót kapunk.

+1; Mitől marad sokáig puha a süti?

Ha félbehagyunk egy tortát vagy a süteményszelet egy részét fogyasztjuk el a maradék sokszor gyorsan kiszárad. De ha egy-egy szelet kenyeret helyezünk mellé, az édesség tésztája friss és puha marad.

 

közösség

további frisss

lap tetejére