30-ból 30! 100%-os teljesítménnyel bajnok az SZKKA

hv • 2024. május 26., vasárnap •
Szenzációs hangulat, SZKKA-gólparádé, önfeledt ünneplés. Röviden így foglalható össze a szombathelyi kézisek utolsó bajnoki mérkőzése. A lányok igencsak kitettek magukért, és igazi örömjátékkal tették fel az „i”-re a pontot.
30-ból 30! 100%-os teljesítménnyel bajnok az SZKKA

Az NB I/B 30., utolsó fordulójára már csak egy kérdés maradt a Vida-gárda számára. Sikerül-e sporttörténelmet írva, 100%-os teljesítménnyel zárni a szezont? Nos, elmondhatjuk, hogy ehhez egy pillanatig sem fért kétség! Még nem telt el tíz perc sem a mérkőzésből, amikor már 9:1-es állást mutatott az eredményjelző.

A vendég Orosházának szombaton az áldozati bárány kellemetlen szerepe jutott.

A nagy kedvvel játszó Pődör Rebeka szórta a gólokat, de a többiek sem maradtak el tőle. A lányok a továbbiakban sem lazítottak, a 22. percben Pődör Blanka találatával már 19:5-re vezetett az SZKKA. A lelátó népe pedig minden szép megmozdulást nagy ovációval ünnepelt. Kulcsár Dorka szép gólja zárta az első játékrészt.(22:9)

A második félidőben Vida mester sorra küldte pályára a tehetséges fiatalokat, akik próbáltak is élni a lehetőséggel. Kicsit ugyan kiegyenlítettebb lett a meccs, de természetesen a győzelem egy percig sem forgott veszélyben. Azután ismét ritmust váltott a bajnok, a 38. percben már 30:13 volt az állás. Innen már tulajdonképpen - az egyre fokozódó nézőtéri hangulat mellett - lecsorgott az utolsó húsz perc. Jó volt látni, hogy a kapuban szerepet kapott a fiatal Pados Brigitta is, aki előbb egy hétméteres hárításával, majd egy bravúros védéssel jelezte, hogy

van utánpótlás Szombathelyen.

Az utolsó percekben zúgott a „100 százalék! 100 százalék!” rigmus, az egész csarnok felállva és vastapssal köszöntötte a lányokat. Ebben a remek hangulatban lőtte a bajnokság utolsó gólját Hornyák Panna, beállítva a 35:20-as végeredményt.

A játékvezetők mérkőzést lezáró sípszava után pedig jöhetett az ünneplés. A lányok önfeledt körtánca után

Pálinger Katalin, az MKSZ alelnöke, a korábbi világbajnoki és olimpiai ezüstérmes kapus adta át az érmeket,

majd a serleget. Pődör Zoltán, az egyesület elnöke köszönetet mondott mindenkinek, aki kivette a részét ebből a történelmi sikerből, egyúttal megfogalmazta azt is, hogy az első osztályba visszatérve hosszú távra terveznek, és ott is szeretnének eredményesek lenni. Őt követően Hende Csaba országgyűlési képviselő, az egyesület tiszteletbeli elnöke is gratulált, és bejelentette, hogy

a régen áhított saját kézilabdacsarnok építésével kapcsolatos iratokat már beterjesztették a kormány elé.

(A részletekre majd még visszatérünk. A Szerk.)

Az ünneplés zárásaként felcsendült a „We Are the Champions” című legendás Queen-dal, amit a játékosok és a közönség együtt énekelt.

NB I/B, 30. forduló
Haladás Sportkomplexum, 450 néző 
SZKKA – Zengő Alföld Orosháza 35:20 (22:9)

Játékvezetők: Dáné R.- Marton Zs.
Kiállítások: 8 illetve 12 perc    
Hétméteresek: 5/7 illetve ¾

SZKKA: Csatlós 2, Pados (k)- Pődör R. 6, Pálffy 5, Kulcsár 3, Pődör B. 4, Varga N 3., Szeberényi 2, Szmolek 4, Böhm, Balogh P. 4, Kazai, Gönczöl 1, Török F., Hornyák 1.

közösség

további frisss

lap tetejére