Közzétette a Vasivíz a vezetői fizetéseket – akár havi két millió is ütheti Molnár markát

• 2020. február 14., péntek •
Mint ismeretes, Molnár Miklóst Szombathely új, szocialista vezetésű önkormányzata, mint tulajdonos kinevezte a Vasivíz Zrt. vezérigazgatójának. Több ellentmondásos hír is jelent meg az üggyel kapcsolatban, többek között az, hogy kinevezése nem felel meg a hatályos törvényi előírásoknak. Ezzel kapcsolatban információink szerint a Magyar Energetikai és Közmű Szabályozási Hivatal (MEKH) vizsgálatot folytat.
Közzétette a Vasivíz a vezetői fizetéseket – akár havi két millió is ütheti Molnár markát

Az ügyet egy szombathelyi civil robbantotta ki, lényege, hogy a törvény 5 éves víziközmű- szolgáltatásban szerzett tapasztalatot ír elő, amely Molnárnak nincs meg. Az új, szocialista vezetésű önkormányzat ugyanakkor azzal érvelt, hogy a vezetőségnek összességében kell meglennie az öt éves tapasztalatnak, erre hivatkozva aztán Molnárt kinevezte. Ezek után a vezérigazgató kinevezését az MEKH hivatalból vizsgálni kezdte, hiszen, mint az olvasóink számára már kiderült, ilyen tapasztalata a szocialista városvezetés által támogatott vezérigazgatónak nincs.

Mindezek mellett a Vasivíz honlapján megjelentek a fizetések, eszerint Molnár 1 millió 350 ezer forintot kereshet, amelyhez jár az 50% prémium, amely így havi 2 millió forint fölé emelkedhet.

Sajtóhírek szerint Koczka Tibor is itt kezdte meg működését, mint kommunikációért felelős vezető, az ő fizetéséről ugyanakkor a táblázat nem tartalmaz információt.

közösség

további frisss

lap tetejére