Márciusban indul a Király Kapusiskola

Frisss • 2013. február 06., szerda •
A tavaszi szünet kezdetén indul a Király Gábor nevével fémjelzett kapusiskola első turnusa Szombathelyen. Az év második felében ezt még további három tábor követi – olvasható Király Szabadidősport Egyesület honlapján.

A 87-szeres válogatott Király Gábor tulajdonában lévő sportkomplexum ebben az évben lett tíz éves. A jubileum alkalmából a létesítményen több érdekes program mellett elindul a Király Kapusiskola.

– Március 28-30. között tarjuk az első háromnapos bentlakásos tábort, ahová tíz és 22 év közötti fiatalokat várunk. Naponta a két edzés mellett célirányos feladatok, így koordinációs, gátas, valamint bójás gyakorlatok is szerepelnek a programban. Terveim között szerepel, hogy a táborokba sztárvendégeket is meghívunk – nyilatkozta a kiralysportegyesulet.hu-nak Király Gábortól.

A kapusiskola szakmai irányítója Hegedüs Péter lesz, aki 1977-1989 között 243 mérkőzésen lépett pályára a Haladásban. Egyébként „Hege” már lassan egy évtizede foglalkozik fiatal kapusokkal csütörtökönként a Király Sportlétesítményben.

Fontos volt számomra, hogy a Király Kapusiskolában olyan helyi kötődésű sportemberekkel dolgozzak együtt, aki komoly szakmai tudással és pedagógiai érzékkel is rendelkeznek. Így a korábbi U21-es válogatott Takács Tamás, Bíró István, valamint Dombay Miklós alkotja még a csapatot, közös bennük, hogy korábban a Haladás valamelyik csapatában játszottak – mesélte az 1860 München légiósa.

Király Gábor azt is hozzátette, a táborba az egész országból, sőt Magyarország határain kívülről is várják az olyan fiatal labdarúgókat, akik jó társaságban, kiváló szakemberekkel és csodálatos környezetben szeretnék tovább képezni magukat.

közösség

további frisss

lap tetejére