Ezreket várnak a Sportágválasztóra

EB • 2012. szeptember 04., kedd •
Két napon át mintegy negyven sportág mutatkozik be az egyetemen, ahova nemcsak a gyerkőcöket, de családjaikat is várják. Szombaton Schobert Norbi és Rubint Réka is bekapcsolódik a pörgésbe.

Harmadik alkalommal rendezik meg a Nyugat- magyarországi Egyetem Savaria Központjában a Nagy Sportágválasztót. Szombathely sportos város, Vas megye sportos megye, tennünk kell azért, hogy ne csak a szóbeszéd szerint legyen így- kezdte a sajtótájékoztatót Prof. Dr. Gadányi Károly elnök- rektorhelyettes. Hozzátette: az elmúlt két évben sokan itt találtak maguknak sportot, kár lenne nem folytatni a rendezvényt. Az egyetem minden infrastrukturális segítséget megad- tette hozzá.

Kovács Ferenc, a Vas megyei közgyűlés elnöke arról beszélt, hogy a sportnak szerves részévé kell válnia a szabadidő eltöltésének. A mostani döntések is ezt szolgálják, a felmenő rendszerben bevezetett mindennapos testneveléssel az ország rossz egészségügyi állapotán kívánnak javítani. Kevés a gyerek a sportolási lehetőségekhez képest, Szombathely minden iskolájában megoldott a rendszeres testedzés- mondta.

Az elnök szólt az olimpiai falról is, melyet hamarosan frissíteni kell, s melyet valószínűleg az egyetem testnevelés karán helyeznek el. Mintegy példát mutatva a jelen sportolóinak, tanulóinak.

Most már természetesnek veszik az iskolák, hogy elhozzák ide a diákjaikat, a minap egyikük ezer fővel jelentkezett be- vette át a szót Heszteráné dr. Ekler Judit dékán asszony, aki arra biztatja a gyerekeket, hogy szombaton térjenek vissza a családjukkal, és nyugodtabb körülmények között is próbálják ki a különböző sportágakat.

A tavaly, illetve tavalyelőtt bemutatkozott sportok mellett idén az ökölvívást is megismerhetik az érdeklődök. Pénteken reggel kilenctől délután négyig, szombaton pedig reggel tíztől délután négyig nyitva áll az egyetem kapuja a sportolni vágyók előtt. Rögtön példaképeknek sem lesz híja, többek között Pars Krisztián, Hatos Gábor, Németh Zsolt, a Falco játékosai, Artner Tamás, és Csillag Tünde is ott lesz a Nagy Sportágválasztón. Az élsportolók mellett szakmai tanácsadással, egészségügyi felmérésekkel is készülnek a szervezők. Szombaton délután 15:00-kor Schobert Norbi és Rubint Réka érkezik, hogy megmozgassa és elássa jó tanácsokkal az érdeklődőket.

A szervezők azt javasolják, a kétnapos rendezvény zárásaként mindenki nézze meg a 19.00-kor kezdődő Magyarország- Horvátország kosárlabda EB- selejtezőt az Arena Savariában.

közösség

további frisss

lap tetejére