Aczél ügyvédje cáfol (frissítve)

• 2012. január 31., kedd •
Az Aczél kontra Haladás munkaügyi per február elsején, szerdán kezdődik a Szombathelyi Bíróságon. Közben a fourfourtwo.hu információja szerint a bundaügybe keveredett edző Szombathelyre akarta csábítani Sütő Lászlót. Az információt Aczél Zoltán ügyvédje cáfolja, a cikk után dr Czeglédy Csaba levelét olvashatják.

Mint ismert be­perelte a szombathelyi focicsapatot működtető kft.-t Aczél Zoltán, miután felmentették a munkavégzés alól . A bundaügyben vesztegetéssel és kötelességszegéssel gyanúsított edző munkaviszonyát december 14-én  – szerződésének lejárta előtt fél évvel – szüntette meg a Haladás. Egy nappal azután, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség  felfüggesztette az egykori válogatott edzőt a sportszakmai tevékenység alól.  Az ártatlanság vélelme mindenkit megillet- nyilatkozta a perrel kapcsolatban korábban Aczél, hozzátéve:  ez egy munkaügyi per, mindössze annyit várok, hogy kimondják, jogtalanul távolítottak el a csapat éléről."

Az Aczél kontra Haladás munkaügyi per február elsején kezdődik.

Közben a fourfourtwo.hu az írja,  egy a neve elhallgatását kérő szombathelyi forrásunk szerint Aczél Zoltán a Haladáshoz akarta vinni az azóta bundázással vádolt volt NB I-es labdarúgót, Sütő Lászlót. Aczél erősítési terveiről beavatta Tóth Miklós ügyvezetőt és Illés Béla sportigazgatót, sőt, megkérte Sütő menedzserét, a jelenleg előzetes letartóztatásban levő, K. Zsoltot, hogy küldje el a játékos szakmai életrajzát a Haladás vezetőinek. A Haladás ügyvezetője, Tóth Miklós nem kommentálta az FFT értesüléseit. Sütő László a portál kérdésére elmondta, mindvégig nagyon közeli baráti viszonyban volt Aczéllal míg a bundaügyben érintett edző valótlant állított róla a tanúvallomásában. Az eltiltott futballista "nem hallott" arról, hogy Aczél Zoltán őt a Haladáshoz akarta csábítani.

Mint ismert  Aczélt november 30-án állították elő a rendőrök, a hatóság szerint a szakember a Siófok mestereként 2009 tavaszán 4000 eurót (1,2 millió forintot) fogadott el Sütő Lászlótól (25) és Horváth Gábortól (28), cserébe a kívánt összeállításban küldte pályára együttesét a ZTE elleni, idegenben 5-3-ra elveszített bajnokin.
 


 
Aczél Zoltán jogi képviselője a következő közleményt juttatta el szerkesztőségünkbe, amelyet szó szerint idézünk:
 
Az Önök által közölt fenti cikk, olyan minden ténybeli alapot nélkülöző valótlanságot
hiresztel azzal, hogy- további nyilvánosságot ad a www.fourfourtwo.hu valólan tényállításának, mely Ügyfelem jó hírnevét sérti. Sajtóhelyreigazítási kérelmet természetesen a www.fourfourtwo.hu oldalon megjelenő cikkel kapcsolatban is előterjesztünk.
 
A cikk a www.fourfourtwo.hu információra hivatkozva a www.frisss.hu ugyanis azt állítja,
hogy Ügyfelem: ,,Szombathelyre akarta csábítani Sütő Lászlót", és hogy „Aczél erősítési tervéről beavatta Tóth Miklós ügyvezetőt és lllés Béla sportigazgatót, sőt, megkérte Sütő menedzserét, a jelenleg letartóztatásban lévő, K. Zsoltot, hogy küldje el a játékos szakmai életrajzát a Haladás vezetőinek".
Ezzel szemben a valóság a következő:
 
2010 őszén Illés Béla ügyvezető volt. Tóth Miklós viszont nem volt ügyvezető, ráadásul az operatív ügyeket egy Deéry Attila nevű ügyvezető intézte. A cikk gyakorlatilag a mostani vezetői felállást helyezi vissza a múltba, egy fiktív környezetbe.
 
Valótlan tény, hogy Aczél Zoltán bundázót „akart vinni” a csapatba, továbbá hamis tényállás, hogy megkérte Aczél menedzserét, Kugyela Zsoltot, hogy küldje el a szakmai életrajzot.
 
Ezzel szemben a valóság az, hogy Aczél Zoltán nem ismerte Kugyela Zsoltot, vele sohasem találkozott.
 
A cikk azt a hamis látszatot kelti, mintha Ügyfelem már 2010 őszén tudta volna, hogy Sütő László egy bundázó, ráadásul a szövegkörnyezettel azt sugallja, hogy Aczél Zoltán ezen lépése erősíti azt a feltételezést, hogy Sütővel összejátszott volna korábban, és talán a Haladásnál is ezt tervezte.
 
Szombathelyi online sajtótermékként elvárható lett volna, hogy tudják, hogy 2010 őszén, amikor Aczél a Haladáshoz került, az ügyeket Deéry Attila ügyvezető intézte. Tóth Miklós ügyvezető sem volt. Ebből is látni kellett volna, hogy életszerűtlen, amit a másik portál ír. Továbbá tudniuk kellene, hogy Sütő László szombathelyi, akit nem kell életrajzzal bemutatni a Haladásnak,-ez nyilvánvalóan életszerűtlen.
 
Ügyfelem számára rendkívül hátrányos és sértő, hogy valótlanság híresztelésével próbálja manipulálni olvasóit a frisss.hu internetes oldal. 
 
Szombathely, 2012. február 1.
 
Tisztelettel,
Czeglédy Csaba
Aczél Zoltán jogi képviselője
 

 

közösség

további frisss

lap tetejére