Diákok táboroztak a csepregi tűzoltóságon

vas.katasztrofavedelem.hu • 2017. július 15., szombat •
A július 10-i héten sokadik alkalommal szervezett tűzoltótábort a Csepregi Önkéntes Tűzoltó Egyesület azoknak a diákoknak, akik egy héten keresztül ismerkedhettek a tűzoltók mindennapjaival és a tűzoltói hivatással.

Gyermekzsivajtól volt hangos a csepregi tűzoltóság udvara a héten, ugyanis a laktanya udvarában rendezték meg a helyi tűzoltótábort. A programon mintegy harminckilenc kisdiák vett részt Csepregről és környékéről. A gyerekeknek a többnapos tábor keretein belül lehetőségük nyílt megismerkedni a tűzoltók munkájával és mindennapjaival.

Az első napokban a gyermekek megismerték az egyesület történetét, működését, felszereléseit, tűzoltó-technikai eszközeit. Kipróbálhatták többek között a tömlő gurítást, az alapvezeték szerelést, mindezek mellett megtanulták a tűzoltó kötelek kötésfajtáit is. Nagy álmuk is teljesülhetett azzal, hogy kipróbálhatták a műszaki mentő szereket, amely a hét egyik leginkább várt programjának számított.

A foglalkozások nem csak a laktanya udvarában zajlottak. A Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság személyi állománya és a szombathelyi búvárok segítségével vízből mentési bemutató részesei is lehettek a kis tűzoltók. Kirándulás keretében a növendékek megtekintették a nagycenki Széchenyi István Múzeumot, majd Sopron egyik legismertebb nevezetességéhez, a Tűztoronyhoz is ellátogattak.

A nagy sikerre való tekintettel a Csepregi Önkéntes Tűzoltó Egyesület jövőre is tervezi a tábor megrendezését.

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére