Az önkormányzattól kaptak tűzifát a rászorulók

forrás: Szombathely.hu - fotó: Benkő Sándor • 2017. február 17., péntek •
Az önkormányzattól kaptak tűzifát a rászorulók

A rászorulók téli tűzifa ellátásáról tartott sajtótájékoztatót dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Horváthné Németh Klára, a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft.  tavaly 120 szombathelyi rászoruló családnak szállított ki összesen 120 köbméter aprított tűzifát. A darabolt, hasított, kályhakész fát a társaság közfoglalkoztatottjai minden nap két autóval, naponta 10-14 címre fuvarozták ki a nehéz helyzetbe került embereknek. A száraz fa egy platós teherautó és egy kisebb, a belvárosi területeken könnyen mozgó gépjármű segítségével jutott el a címzettekhez. A gépjárművek naponta több mint 100 kilométert tettek meg a városon belül és a külvárosi területeken (pl: Parkerdő, Petőfi-telep). A közfoglalkoztatottak 10 fős brigádban a rönkfát október közepén kezdték el feldolgozni a társaság két telephelyén.

Egy papír brikettáló műhelynek köszönhetően a nehéz helyzetben lévők a tűzifán kívül brikettet is kaptak. Január hónapban a leghidegebb napokban, amikor már a feldolgozott tűzifa elfogyott, nagyobb mennyiségű brikettet kaptak a rászorulók. Ennek köszönhetően a mai napig a helyi családsegítővel és az önkormányzattal együttműködve összesen 140 címre csaknem 5 tonna brikettet osztottak ki.

Egy újabb felajánlásnak köszönhetően februárban 20 rászoruló kap tüzelőt, melyet ismételten a közfoglalkoztatottak dolgoznak fel és szállítanak ki.

A Haladás Sportkomplexum építése során kivágott mintegy 9-10 erdei köbméter fát is a FÉHE telephelyére szállítottak, ahol kályhakészre aprították.

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére