Requiem az emberért - Könyvbemutató lesz Szombathelyen

FCS, ŐrvidékHáz, Fotó: 24.hu/Origo.hu • 2018. július 02., hétfő •
A Szülőföld Könyvkiadó gondozásában jelent meg Dr. Kiss Tamás: Requiem az emberért című könyve, amelyet 2018. július 5-én 17 órakor az ŐrvidékHáz Irodalmi műhely rendezvénysorozatában ajánlanak az irodalom szerető közönség számára.
Requiem az emberért - Könyvbemutató lesz Szombathelyen

Nem csak a téma, hanem a közreműködő művészek is különlegesek, hiszen Kóbor János az Omega együttes frontembere és Horányi László színművész, az Esztergomi Várszínház igazgatója is jelen lesznek.

Könyvében a szerző egy testi-lelki, történelmi, és jelenbéli hullámvasútra ülteti fel olvasóit, szinte torkon ragadva, néha megsimogatva, máskor falhoz szorítva az Embert, aki – meggyőződése szerint – sokkal többre hivatott, mint, amit eddig önmagával és világával tett. Szerzője legjobban az ifjúságot, és tanítványait szereti. Ők a jövő, őértük érdemes élni és alkotni, hogy sohase hamvadhasson el bennük a tettvágy, és képesek legyenek egy eddiginél szebb jövő felépítésére. Ehhez azonban bölcsebb felnőttekre is szükség lenne. Könyvében az Omega pont pedig nem a véget jelenti, hanem az Omega dalszövegeiből komponált „végszót”, melyben az emberi lét értelmének, érzelmei megélésének összessége csendül fel, abban az örök reményben, hogy „szállj csak szállj tovább!”

 

A szombathelyi születésű és kötődésű szerző, pályafutását a Savaria múzeumban kezdte, mint biológus-botanikus. Több akadémikus magántanítványává fogadta egy OTDK dolgozata alapján, később a MTA tudományos ösztöndíjasa. 1986-ban a biológiai tudományok kandidátusa. Jelenleg a PTE Egészségtudományi Kartán, mint főiskolai tanár dolgozik.

Tartalmas és izgalmakkal teli pályafutása során megalkotta a „biztonság ökológiáját”, illetve a „biofunkcionális filozófia” elméletét. Publikációiban a természet-, és bölcsészettudományok újra-integrálódásának sürgető szükségszerűségét vetette fel. Kutatásai átfogó célja volt, egy korszerű interdiszciplináris gondolkodásmód és oktatási módszer kifejlesztése, melynek során, a természet-, és bölcsésztudományok, a filozófiai gondolkodás síkján kapcsolódnak egymáshoz. A filozófia pótolhatatlan eszmei értékét számtalan más fórumon is kifejezésre juttatta, neves személyiségek támogatásával.

Nagyhírű kutatótársakkal dolgozhatott együtt, kutatásai eredményei Egészségügyi Világszervezet tiszteletbeli nagydoktorává választotta, 15 ország akadémiájának és egyetemének szavazata alapján.

Tudományos tagságai, európai és tengerentúli egyetemi előadásai mellett színpadi művek, a filó-art műfajának létrehozása, önálló könyvek szerzője, folyóiratok, hazai és nemzetközi zenei-festészeti csoportok alapítója.

A különleges bemutatót ajánljuk minden sorsunk iránt érdeklődő olvasónak.

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére