Remek hangulatú beszélgetés volt

Szerző: frisss.hu Fotó: Budai István • 2018. január 24., szerda •
Folytatódott a Szombathelyi Polgári Esték rendezvénysorozata. Ezúttal Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke volt a házigazda Hende Csaba vendége.
Remek hangulatú beszélgetés volt

Ahogy illik, telt ház fogadta az ŐrvidékHáz nagytermében a Szombathelyi Polgári Esték idei első rendezvényének főszereplőit. Ez nem is csoda, ugyanis Hende Csaba országgyűlési képviselő közeli ismerősei közül ezúttal egy igazi „nagyágyút” invitált Szombathelyre, még pedig a magyar tudományos élet egyik legnagyobb élő alakját, a Széchenyi-nagydíjas agykutatót, Vizi E. Szilvesztert.

Bevezetésképpen a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke elmesélte a vasi megyeszékhelyhez kötődő emlékeit, majd pedig érdekesebbnél is érdekesebb témák kerültek terítékre. Többek között szó volt a tudományról, a hazaszeretetről és az erkölcsről is. A 82 esztendős korában is remek fizikai és szellemi frissességnek örvendő tudós megosztotta egyik nagy titkát is az érdeklődőkkel, mely szerint minden áldott nap tornáztatni kell az agyat és a testet.  Nem véletlen, hogy a magyar közélet egyik legjelesebb képviselője ma is rengeteget olvas, könyvet ír és hetente öt alkalommal teniszütőt ragad.

A másfél órás remek hangulatú beszélgetés végén a szokásoknak megfelelően a hallgatóság is kérdezhetett, akik közül nagyon sok régi kedves ismerősét üdvözölhette Vizi E. Szilveszter.

kapcsolódó galéria


frisss

közösség

további frisss

lap tetejére