„Nyugodt lelkiismerettel nézhetek a választóim szemébe”

Forrás: lokal.hu • 2018. április 05., csütörtök •
Az április 8-i választás előtt három kérdést tettek fel a lokal.hu újságírói a vasi országgyűlési képviselőknek. Az alábbiakban Hende Csaba válaszait olvashatják.
„Nyugodt lelkiismerettel nézhetek a választóim szemébe”

Mit tart az elmúlt négy év legfontosabb eredményeinek?

A ciklus végéhez közeledve nyugodt lelkiismerettel tudok a választóim szemébe nézni. Örömmel jelenthetem, szeretett térségünk ismét sokat lépett előre. Akárkivel beszélek, megerősíti, hogy Szombathely országos viszonylatban is az egyik legdinamikusabban fejlődő település. Nem volt ez mindig így. Emlékezhetünk még a szocialisták időszakára, amikor egekbe szökött a munkanélküliség, eladósodott a város, a régóta várt M86-os gyorsforgalmi út pedig csak egy megfoghatatlan ígéret volt. Évtizedes problémákat sikerült megoldanunk, hiszen mára gyakorlatilag mindenki tud dolgozni Szombathelyen, aki akar. Sőt, a nagyvállalatok munkaerőhiánnyal küzdenek, így kialakult az egészséges bérverseny is. A város vagyona jelentősen gyarapodott, gondoljunk csak a Haladás Sportkomplexumra, a Fedett Uszodára, vagy éppen az intézményi felújításokra, melyek keretein belül bölcsődéket, óvodákat, iskolákat újítunk fel központi támogatásból. Ezek már meglévő projektek, nem veheti el tőlünk senki. Joggal mondhatjuk, hogy a közlekedés fejlesztés évtizede zajlik Vas megyében, az M86-os gyorsforgalmi út átadása után már most gőzerővel dolgozunk azon, hogy tovább fejlesszük a közúthálózatot.

Mit tart a jövő legfontosabb feladatainak?

Miközben politikai ellenfeleim leginkább egymással, önmagukkal és olykor velünk vannak elfoglalva, én a kampányidőszakot is arra használtam fel, hogy tovább lobbizzak a térségért. Határozott elképzeléseink vannak a jövőre nézve. A napokban jelentettük be, hogy összekötjük a városon kívüli körgyűrűket, jelentősen tehermentesítve ezzel Szombathely belső forgalmát. Fontosnak tartom, hogy folytassuk az út és járdafelújítási programunkat. Folytatódnak az intézményi fejlesztések és felújítások, végre megújul a Víztorony, a Vásárcsarnok és a Képtár. Nem szabad elfeledkeznünk a Falco-gyárról sem. Örömmel jelenthetem, hogy a több éven át tartó küzdelem sikerrel végződött és a cég felszerelte azt a szűrőberendezést, melyet korábban már megígért. Ehhez jelentős mértékben járult hozzá az az általam kezdeményezett petíció is, melyet közel 8 ezer szombathelyi írt alá. Az elmúlt négy évben sok jó dolog történt a hozzám tartozó 11 kistelepülésen is, a jövőben sem hagyjuk őket magukra, minden fejlesztési lehetőséget ki fogunk használni.

Mit üzen a választóknak?

A felsoroltakon túl nagyon nagy örömmel tölt el, hogy Szombathely jelenleg az ország egyik legbiztonságosabb városa. Miközben Nyugat-Európában gyakran az emberek már nem mernek este kimenni az utcára, településünk továbbra is a béke szigete. Láthatjuk, hogy a szomszédos Bécsben milyen komoly kihívásokat okoz a bevándorlás problémája. Az április 8-i választások tétje, hogy tovább folytatódhat e a biztonságos építkezés hazánkban és ezzel együtt Szombathelyen. Ha bizalmat kapok a választóktól a folytatásra, ígérem, hogy mindent meg fogok tenni azért, hogy a kerítés déli határainkon tovább szolgálja a magyar családok biztonságát. Védjük meg közösen eddig elért eredményeinket, és folytassuk a biztonságos építkezést!

 

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére