Elkezdődött a nagyböjt - 21. századi verzióban is

Fotó: femina.hu • 2018. február 16., péntek •
Megpróbáltuk összegyűjteni miért érdemes végigcsinálni.
Elkezdődött a nagyböjt - 21. századi verzióban is

Hamvazószerdán és a rákövetkező vasárnapon a katolikus hívek homlokát az előző év virágvasárnapján szentelt barka hamujával jelöli meg a pap, miközben hagyományosan így szól: Emlékezzél, ember, hogy por vagy és porrá leszel! - emlékeztet a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia.

Vannak, akik csak a pénteki napokon mellőzik a hús fogyasztását, és olyanok is, akik húsvét vasárnapig mellőzik a fogyasztását. Sokan vitatják a szervezetre gyakorolt hatását, de ami bizonyos, hogy akinek egyszer sikerült kitartania, utána évről-évre végigcsinálja. Sikerélmény, önbizalom-töltet, és felfrissülés - talán így lehetne leginkább jellemezni. 

A hús fogyasztásának időszakos kerülése kis odafigyeléssel nem fog hiányállapotot előidézni. De tény, hogy az így kimaradó fehérjét más módon kell pótolni. Erre kiváló lehetőséget nyújtanak a hüvelyesek, tejtermékek és a tojás is. Aki pedig engedélyezi magának a böjt alatt a hal fogyasztását, az még Omega 3 és 6 zsírsavakban sem lesz híján.

A többség az arcbőr letisztulásáról, a narancsbőr tüneteinek mérséklődéséről, az emésztés felgyorsulásáról számol be, a közérzet általános javulása mellett. A legnagyobb fejtörést általában a menü összeállítása szokta okozni, de ilyenkor szembesülünk csak igazán azzal, hogy hús nélkül is milyen remek, ízletes és laktató finomságokat tehetünk az asztalra.

Ha pedig a hús elhagyása mégis nagy falatnak bizonyul, akkor dönthetünk más lemondás mellett is, ami szintén a javunkat szolgálja!

közösség

további frisss

lap tetejére