Díjátadással zárult a Szociális Hét

MO,CSG • 2013. április 13., szombat •
Véget ért az idei Szociális Hét, amit a hagyományokhoz hűen, ünnepi díjátadásokkal zártak. A szociális szakmában dolgozók kitüntetettjei, kollégáik javaslatai alapján kerültek kiválasztásra. A város által alapított díjakat, dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, dr. Puskás Tivadar Szombathely polgármestere, Szakály Gábor tanácsnok és dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnokasszony adták át.
Díjátadással zárult a Szociális Hét

„Szombathelyen jó élni, mert itt az emberek törődnek egymással” – kezdte Puskás Tivadar polgármester az ünnepi alkalomból mondott beszédét, majd Szent Mártonra hivatkozva, történelmi példákkal folytatta. Szombathely szociális helyzetét, az időben visszamenőleg is kiválónak, jelenleg pedig az országban páratlannak értékelte a polgármester. A történelem úgy hozta, hogy mindig olyan szociális rendszer alakult ki városunkban, mely segítette a rászorulókat – tette hozzá.

Az elmúlt napokban, a Szociális Hét programjának keretein belül, azok a szakemberek találkozhattak, akik az egész életüket a szociális szakmának szentelték. Ez már nem foglalkozás, hanem hivatás – emelte ki a polgármester. Azok a szakemberek kaptak kitűntetést, akik a szociális tevékenységeik miatt elismerésre méltóak. Ez alapján a polgármester mindenkit kitűntetne, így a javaslatokat a szakmában tevékenykedők tették meg.

A gyengék erősítésében és az erősek szelídítésében látja a harmónia és a békesség titkát Hende Csaba honvédelmi miniszter, akiről elmondhatjuk, hogy igazán szívén viseli Szombathely sorsát. Ezen alaklommal, jelenlétét, ő maga azért tartotta fontosnak, hogy nagyrabecsülését hangsúlyozza a szociális szakma iránt.

Szombathely szociális szférájában tevékenykedők között, a következő díjakat adták át:

Győrvári Edith –díjban részesül: Béry Géza, a Székesegyházi Főplébánia Karitász csoportjának vezetője.

(Győrvári Edit-díj adományozható annak a személynek, aki hozzájárult az önkéntes munka eredményességéhez, illetve támogatásával hozzájárult a város önkéntes ellátásának fejlődéséhez.)

„Szociális ellátás segítéséért – díj” idén Kálovicsné Sipos Juditot illette, a Vas Megyei Intézményfenntartó Központ pénzügyi, gazdasági ügyintézője, korábban Vas Megyei Szakosított Szociális Intézet pénzügyi, gazdasági vezetője.

„Szociális ellátás segítéséért –díj” illette meg, Takács Tibornét is, aki az Egyesített Bölcsődei Intézmény, a Fogaras utcai Meseház Bölcsőde szakácsnője

(Szociális ellátás segítéséért – díj adományozható annak a személynek, aki legalább 10 éven át hozzájárult a szociális ellátást segítéséhez, illetve támogatásával a város szociális ellátását segítette.)

„Pálos Károly-díj” I. fokozatát  Dénes Tímea Katalin vehette át, a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat intézményvezető helyettese.

„Pálos Károly-díj” II. fokozat illette Galambos Józsefnét is, aki az Egyesített Bölcsődei Intézmény, a Fogaras utcai Meseház Bölcsőde bölcsődevezetője.

 „Pálos Károly-díj” II. fokozatot kapott Kalmár Ferencné, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász Rév Szenvedélybeteg nappali Ellátó szenvedélybeteg segítője.

(Pálos Károly-díj adományozható annak a személynek, aki kiemelkedő munkájával segítette a város jobb, hatékonyabb, emberibb arculatú szociális ellátásának fejlődését.)

A díjak átadása után, pohárköszöntőt mondott Szakály Gábor tanácsnok, a szociális és családügyi bizottság elnöke, majd Puskás Tivadar tartott fogadást a díjazottaknak.

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére