Szamarak téptek szét egy férfit Vas megyében

• 2013. május 15., szerda •
Megvadult szamarak téptek szét egy 65 éves férfit Vas megyében, egy magyarszecsődi tanyán. A nyugdíjas tűzoltót motorjáról szedték le a patások, amelyek valószínűleg a területüket féltették – írja a Bors. Hasonló eset még nem történt itthon az illetékes főállatorvos szerint.
Szamarak téptek szét egy férfit Vas megyében

Fotó: borsonline.hu/ A gyilkos szamarak. Mukit és Szamócát karanténba zárták

A Muki és Szamóca nevű szamarak leszedték motorjáról a férfit, néhány méter vonszolták, letépték a ruháját, és az egyik végtagját is leszakították. A tragédia a Vas megyei Magyarszecsőd külterületén, egy tanya bejáratánál történt.

Az állatok tulajdonosa erdei munkáról hajtott hazafelé, a porta bejárata előtt vette észre a szétmarcangolt holttestet. A nyugdíjas tűzoltó a szomszédos hétvégi ház tulajdonosa volt – olvasható a cikkben.

A Bors információi szerint a szamarak gazdája azt mondta a rendőrségnek, hogy bezárta a tanyája kapuját, és nem tudja, hogyan nyílhatott ki. A kiérkező állatorvos először arra gyanakodott, hogy a nagytestű házőrző kutyák végezhettek a férfival, de a későbbi vizsgálatkor bebizonyosodott, hogy a két szamár támadt rá.

Az állatokat megfigyelés alá helyezték. Valószínűleg a csődőr a területét félthette, a szerencsétlen ember rosszkor volt rossz helyen. Hasonló eset Magyarországon még nem fordult elő – mondta Lantos Zoltán, a területi illetékes járási hivatal főállatorvosa. A szamarak tulajdonosa nem kívánt nyilatkozni.

Az elhunyt férfi lánya azt mondta: harminc éve van meg a hétvégi házuk, ahová rendszeresen kijártak. A szamarak és gazdájuk pár éve költöztek oda. A nyugdíjas tűzoltó egy ideig etette az állatokat, de azok egy idő múlva láthatóan agresszívvé váltak. Mondták az apjuknak, hogy tegyen bejelentést, de ő nem akart bajt hozni a szomszédra – tette hozzá.

 

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye: A Körmendi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya közigazgatási eljárást indított 2013. május 13-án annak a 65 éves körmendi férfi halálának ügyében, akit Magyarszecsőd térségében, testén külsérelmi nyomokkal holtan találtak. Az adatgyűjtés és a helyszíni szemle során megállapításra került, hogy a férfi halálát feltehetően a közelben lévő szamarak támadása okozta. Az eset körülményeit a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja. Az ügyben bevezetett intézkedések alapján felmerült a halált okozó foglalkozáskörében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja, ezért a nyomozást a továbbiakban a hatáskörrel rendelkező Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

 

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére