Vízilabdashow: szoros csatában győztek a kéksapkások

Szita Róbert - Tóth Arnold • 2016. április 08., péntek •
Gyorsúszás, sarokdobás, kiállítás, víz alá vitt labda, lábbal lőtt ötméteres, fejesgól, szárazföldről lőtt találat, Bátori-féle világbajnoki átadás, Juhász Máté-féle csavar, Kovács Barna élete védése, Williams-bravúr, Mészöly-gólok – igazi vízilabdashowban volt része azoknak, akik kilátogattak csütörtök este a szombathelyi Fedett Uszodába.
Vízilabdashow: szoros csatában győztek a kéksapkások

A cél nemes volt, a mérkőzés jótékony célt szolgált, hiszen a bevétel teljes egészében a szombathelyi Markusovszky Kórház gyermekosztályáé lett. 

Az adományok
A bejáratnál becsületkassza várta a nézőket. Az ötletgazda Juhász Tibor, az AVUS elnöke és a szervezők azt kérték, hogy a becsületkassza mellett található ládába lehetőség szerint a gyermekek számára készségfejlesztő játékokat (puzzle, színes ceruzák, társasjátékok, stb.) és édességet is hozzanak, amellyel mosolyt csalhatnak a kórházban fekvő beteg gyermekek arcára, megkönnyíthetik ott eltöltött napjaikat.

A képviselő
Hende Csaba, a térség országgyűlési képviselője Juhász Tibor AVUS elnök társaságában tekintette meg a jótékonysági mérkőzést.
Fantasztikusan érzem magam, mert remek a hangulat és nemes a cél. Nagyon ügyesek a focisták és a vízilabdázók is, de a legfontosabb, hogy fantasztikus hetet él meg a szombathelyi sportélet, hiszen sportcélú beruházásokkal fejlődik a város, ezzel pedig rengeteg gyermek láthatja majd a kiváló körülmények között bizonyító legnevesebb magyar és külföldi sportolókat
– nyilatkozta honlapunknak Hende Csaba.

A csapatok
Csütörtök este a Haladás labdarúgói, az OB I-es OSC és az OB II-es szombathelyi AVUS vízilabdázói is vízbe szálltak a szombathelyi Fedett Uszodában. Jótékonysági gálamérkőzésen a Szombathelyi Swietelsky-Haladás futballistái, edzői, a hétszeres magyar bajnok, a korábbi kiváló játékos, a vasi megyeszékhelyen edzőtáborozó dr. Vincze Balázs irányította OSC, valamint az OB II. nyugati-csoportját fölényesen vezető szombathelyi Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) vízilabdázói két vegyes csapatot alkotva szálltak a habokba. Ezúttal nem négy, hanem két negyedig tartott a találkozó. A műsorvezetőnek is kiváló Vincze Balázs konferálta a nagyjából egyórás programot, mely váltó versenyúszással kezdődött. 

 

Az úszás
A medencét keresztben úszták át a focisták és a pólósok is, akik beugrással indultak, illetve váltottak, de mindig labdarúgó volt az utolsó csapattag. Az úszást Mészöly Gézával és Bátori Bencével a soraiban a kéksapkások nyerték meg.   

A vízilabda
Aztán következett az első, nyolcperces negyed. A kőkemény szabályok szerint egy focistának mindig a vízben kellett lennie. A fehér csapat szerezte meg a labdát a beejtést követően, közben Rózsa Dani és Williams is feltűnt a kéksapkások között, Mészölyt pedig egy ,,durva”, de inkább vicces szabálytalanság után kiállította Vincze Balázs. A meccs krónikájához tartozik, hogy Salamon Ferenc góljával 1-0-ra a fehérek vezettek, majd Salamon szerezte a második találatot is. Minden volt, mi szem, szájnak ingere, sarokdobás, kiállítás, víz alá vitt labda, kapusbravúr, Williams bomba. Aztán Sági Benjámin szépített, 2-1. Közben bemondták, hogy az OSC játékosai által dedikált vízilabdára lehetett licitálni, majd Juhász Zsolt révén lett 2-2. Németh Toni fejesgóljával 3-2, majd Juhász Máté fantasztikus találatával már 4-2. 


Ezt követően a futballisták ötmétereseket dobtak, míg a vízilabdázók is célba vették a kaput - de ők kizárólag lábbal rúghattak, esetleg fejelhettek. Szentesi Máté és Sztojadinov Nikola védett. Szőke Patrik berúgta, a világbajnok Bátori Bence kihagyta, Török Milán bedobta, 6-2. Kovács Gábor berúgta, 6-3. Gyürki Gergő, Williams, Schimmer Szabolcs, majd Rózsa Dániel is bedobta, és amikor Mészöly Géza vezetőedző is belőtte, már szólt is a Hali induló. Kutasi Rómeó fantasztikus gólt lőtt lábbal, így lett 8-7 a kékeknek. 

Ezután jön a mindent eldöntő második negyed, majd 11-9-es kék vezetésnél mindenki vízbe szállt. Sági Benjámin lőtte a meccs utolsó gólját. A végén aztán félpályáról rúgtak üres kapura, mivel azonban döntetlenre változott az eredmény, ilyen pedig nincs vízilabdában, addig lőttek kapura, míg valaki nem hibázott. Pár perc múlva Gortva Zoltán, az AVUS felnőtt csapata edzőjének mindent eldöntő góljával alakult ki a 17-16-os végeredmény, ezzel diadalmaskodtak a kékek, akik Juhász Tibortól vehették át a jól megérdemelt 3 literes pezsgőt. 

Kékek-Fehérek 17-16 - Szombathely, Fedett Uszoda, 250 néző, vezette: dr. Vincze Balázs.
Fehérek: Barabás (OSC) - Angyal (Haladás), Hajmási (AVUS), Ekler B. (AVUS), Szőke (AVUS), Török M. (Haladás), Hegedűs (OSC), Juhász M. (AVUS), Salamon (OSC), Gyürki (Haladás), Karácsonyi (AVUS), Németh (OSC), Medgyes (Haladás), Kovács B. (AVUS). Edző: Ács Tímea.
Kékek: Stojadinov (AVUS) - Williams (Haladás), Bátori (OSC), Rózsa (Haladás), Juhász Zs. (OSC), Kovács G. (OSC), Nagy P. (Haladás), Schimmer (Haladás), Doma (AVUS), Kutasi (AVUS), Bundscuh (OSC), Sági (AVUS), Mészöly (Haladás), Szentesi (OSC). Edző: Gortva Zoltán.

 

Az adományozás
A szervezőktől a frisss.hu a helyszínen megtudta, hogy az egyéni felajánlásokhoz az AVUS, az OSC és a Haladás is csatlakozott, így mindhárom klub pénzzel segítette a beteg gyermekeket. Az adományokat péntek délelőtt adják át a szombathelyi kórház gyermekosztályán ápolt kicsiknek.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére