Vízilabda: szombaton kezdi a rájátszást az AVUS

Szita Róbert - Fotó: frisss.hu • 2017. április 18., kedd •
Miután óriási meglepetésre megnyerte az alapszakaszt a szombathelyi vízilabda-csapat, április 22-én a BVSC-Zugló ellen, hazai környezetben már a felsőházi rájátszást is megkezdi a Matajsz-legénység.
Vízilabda: szombaton kezdi a rájátszást az AVUS

A vezetőedzővel a Frisss FM 97.7 stúdiójában értékeltük az alapszakaszt, beszélgettünk a rövid pihenőről és a rájátszásban kapott ellenfelekről is. 

Alapszakasz-győzelem! Azt gondolom, hogy ilyen eredményre a legmerészebb szurkoló, de még a vezetőedző sem számíthatott egy OB II-ből feljutó csapat esetében…

Igen, valóban. Nyilván úgy indultunk neki a szezonnak, ahogy egy feljutó csapat teheti. Új, megerősített csapattal, új edzővel a biztos bennmaradásért szálltunk harcba. Aztán az évad közben beérett a munka és megnyertük az alapszakaszt.  

November tizedike óta 10 mérkőzés, 10 győzelem a mérleg. Erre mondják, hogy bombaforma…

Ez jó dolog, hiszen önbizalmat ad a csapatunknak, másrészt viszont egy nagy teher, mert egy ilyen győzelmi sorozatot magunkon cipelni nem könnyű feladat. Persze ezután is hétről-hétre meg kell felelni a követelményeknek, amit persze magunkkal szemben támasztottunk. Igyekszünk ezt a parádés hazai sorozatot minél tovább tartani és szeretnénk megőrizni a hazai veretlenségünket. 

Meddig tarthat ki a lendület?

Nehéz ezt megmondani, az viszont biztos, hogy sokkal nehezebb meccsek következnek. Itt már a bajnoki címért játszunk, majd meglátjuk. Én  minden esetben meccstől meccsig szeretnék csak gondolkodni. Egy biztos, készülünk tovább!

Az alapszakasz után jött egy kis szünet, hogy telt ez?

Nagyon oda kell figyelni, hiszen a csapat jelentős része még utánpótláskorú játékos, nekik minden héten egy vagy két meccsük is volt. Szóval, nem mindenkinek volt pihenés az április elseje óta eltelt rövid időszak. Igyekeztem megfelelően kellett beosztani a pihenés és a terhelés arányát. Igazából a pár nap ,,szabadság” után ugyanúgy dolgoztunk tovább, sőt még egy lapáttal rá is tettünk, hiszen egyáltalán nem szabad hátradőlni. 

A hétvégén indul a rájátszás, milyen lesz a lebonyolítás rendje?

Mindkét csoportból az 1-4. helyezett indulhat a felsőházi rájátszásban. A mi csoportunk négyesfogatához (AVUS, Honvéd, ASI, Neptun) a Cegléd, a Békéscsaba, az egriek és a zuglóiak csatlakoztak, így összesen nyolc csapat küzd meg az OB I/B-s bajnoki címért. 

A mi csoportunkban az Neptun, az ASI és a Honvéd legyőzése már sikerült, mit gondol a másik országrészből érkező ellenfelekről? 

Az ellenfeleket nagyjából ismerem, a Békéscsaba nagyon erős, rendkívül rutinos, egykori OB I-es játékosokkal teletűzdelt gárda, akárcsak a ceglédi és a zuglói csapat. Az egriek évek óta az OB I/B-ben edződnek, de már egy esztendőt az OB I-ben is eltöltöttek. Szóval nem lesz egyszerű, az viszont erőt ad, hogy maximális pontszámmal (12) kezdhetjük meg a rájátszást. 

Az AVUS – BVSC-Zugló meccset szombaton 16 óra 30 perctől rendezik a szombathelyi Fedett uszodában. Legyen ott Ön is és zurkoljon Szombathely legújabb szerethető csapatának. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére