Vízilabda: magyar ezüst Amerikából

Szita Róbert - Fotó: frisss.hu és facebook.com • 2016. augusztus 11., csütörtök •
A tengerentúli középiskolás bajnokságban sikerrel szerepelt Juhász Máté és Kovács Barnabás.
Vízilabda: magyar ezüst Amerikából

Az Amerikai Egyesült Államokban, a kaliforniai Santa Clarában töltött egy hónapot Juhász Máté és Kovács Barnabás, az AVUS OB I/B-s vízilabda csapatának két tehetsége. 
Juhász Máté 6 évesen kezdett el úszni, Kürthy Gergő volt a nevelőedzője, majd 7 évesen már vízilabda-edzéseket látogatott. Jelenleg is a Domino AVUS színeiben sportol. Máté édesapja, Juhász Tibor, a Domino AVUS alapító-elnöke, ő is úszott, majd vízilabdázott, de a nagypapa is úszott versenyszerűen. Volt tehát honnan örökölni a víz szeretetét. A kapás szélen szereplő (ez olyan, mint a fociban a balszélső) Juhász Máté erősségei közé a gyorsaság, és a szemfülesség sorolható. A Nagy Lajos Gimnáziumban idén érettségizett Juhász Mátéval beszélgettünk. 

Milyen volt az amerikai túra?
Amikor kiérkeztünk, már javában tartott a meccs szezon, így a felkészülés helyett sokkal inkább a meccselés jellemezte a vízilabdánkat. Eredményes és sikeres volt a torna, hiszen a Junior Olympia Gold csoportjában második helyezést értünk el.  

Hogy érezted magad és elégedett vagy-e?
Nagyon jól éreztem magam, minden nagyon jó volt. Talán, ha a végén aranyat nyertünk volna, most elégedettebb lennék, mert a döntőbeli ellenfelünknél sokkal jobbak vagyunk. Egyébként idén is rengeteg tapasztalatot szereztem, mind a vízilabda, mind az angol nyelv minél jobb elsajátítása terén.  

Miben fejlődtél, miben erősödtél?
Az USA-ban leginkább rosszkéz oldalon játszottam, ahol már korábban is kipróbálhattam magam, de közel sem ennyiszer. Úgy érzem sokat segített a kinti játék ennek a posztnak a megértéséhez, illetve jobb megismeréséhez. 

Kovács Barnával még jobban összecsiszolódtatok? 
Természetesen, ő is ugyanabban a csapatban játszott, mint én. Csapatunk kapusaként kulcsszerepe volt az ezüstérem megszerzésében. 

Mikor csatlakoztál az AVUS edzéseihez?
Valamivel több mint egyhetes pihenő után, már hétfőn edzésbe álltam itthon. 

Milyennek látod a csapat esélyeit?
A csapat alig 3 hete kezdte meg a felkészülést, de nagyon bíztatóak a jelek, szerintem jó játékerőt képviselünk, a bennmaradás szerintem biztosra vehető. 

Hová érhet oda az AVUS a bajnokság végén?
Valahol a középmezőnybe képzelem a csapatot, de ezt a szezon végén úgyis meglátjuk, egy biztos rengeteg munka vár ránk.

 

közösség

további frisss

lap tetejére