Vízilabda: indul a tavaszi szezon!

Szita Róbert - Fotó: Tóth Arnold • 2017. február 17., péntek •
A jövő héten folytatódik a bajnokság, így újra érdemes lesz kilátogatni majd a Fedett uszodába, ismét lehet buzdítani az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület OB I/B-s csapatát.
Vízilabda: indul a tavaszi szezon!

Az őszi 12 forduló után az AVUS jelenleg a 4. helyen áll 8 győzelemmel és 4 vereséggel, mindössze 4 ponttal az éllovas ASI DSE és Neptun VSC, valamint a 3 ponttal többet gyűjtött Racinet Honvéd mögött.

A jövő szombaton, február 25-én folytatódó férfi OB I/B-s vízilabdabajnokság tavaszi startja előtt Matajsz Márk, az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) vezetőedzője volt a FRISSS FM 97.7 vendége.

Hogy sikerült a csapat téli felkészülése? 
Január 2-án indult a felkészülésünk, azt gondolom, hogy jól sikerült. A horvátországi edzőtábor kifejezetten eredményesnek tekinthtő, hiszen a három nap során kétkapus meccseket is játszhattunk a zágrábiakkal. 

Volt játékosmozgás a téli szünetben?  
Karácsonyi Vazul Olaszországban folytatja sportpályafutását, vele a rutin, az erő távozott, az ő pótlását az utánpótlásból oldjuk meg. Érkezőnk nincs, a keret rendelkezésre áll, szerintem egyik poszton sem lesz gondunk. 

A sikeres őszi szezon után mennyire nőttek meg az elvárások a csapattal szemben? 
Az idegenbeli győzelmek értékesek, megvallom őszintén engem is meglepett a 8 győzelem. Valóban magasra tettük a lécet, ősszel nagyon jól szerepeltünk. Remélem, folytatható a sikeres széria. Nincs kimondva elvárás, annak ellenére, hogy jól haladtunk, nem emeltük a lécet.

Minden tavaszi alapszakasz meccsen itthon játszik majd a csapat. Fontos lesz a jó kezdés, hiszen a tavaszi első 5 fordulóban a bajnokság első helyezettjeivel játszik az AVUS… 
Talán a legfontosabb 5 meccsünk jön. Előny lesz a hazai pálya, de nagyon nehéz lesz, mert hiába nyertünk idegenben, abból még nem következik, hogy idehaza is jobbak leszünk.   

Mi a cél az bajnokság hátralévő részében, mivel lenne elégedett a bajnokság végen?
A 6. helyen álló Pécs ellen kezdünk, nehéz meccs előtt állunk. Ott kikaptunk, ősszel nagyon nem jött ki a lépés ellenük, ezért most szeretnénk visszavágni. Győzelmet és 3 pontot várok Sokat számíthat majd a rutin és az erő. Aztán jön a Neptun is, ellenük pedig még nehezebb lesz. Az itthoni meccsek mindig csalókák, a hazai pálya nem mindig jelent előnyt. Ha lefújták a meccset, akkor tervezünk tovább. 

 Az ELTE sporttudományi intézete a Magyar Vízilabda Szövetséggel együttműködésben szeptembertől levelező- és nappali tagozatos edző BsC vízilabda szakedzői képzést indít, ahol még az is előfordulhat, hogy a háromszoros olimpiai bajnok, dr. Kemény Dénes is óraadó tanár lesz. A képzés szakmai területéért az AVUS vezetőedzőjeként Ön felel majd. Mit profitálhat az AVUS csapata az edzőképzésből?
Azt gondolom, hogy nagyon fontos, hogy életpályát biztosítunk a vízilabda iránt érdeklődőknek. Hosszú távon hasznos lehet, hiszen miután a 8 éves kisfiú lejön az uszodába, beiratkozik hozzánk, 18 éves koráig, sőt még az egyetemi évek alatt is egy teljes életpálya valósulhat meg. Nálunk játszhat, mellette pedig még magas színvonalon tanulhat is. Kevés ilyen modell létezik az országban.

Aki nem tud várni február 25-ig, kilátogathat már most vasárnap is a Fedett uszodába, ahol délelőtt az AVUS U10-es korosztályának tagjaiért szurkolhatunk.  

 

közösség

további frisss

lap tetejére