Vízilabda a jótékonyság jegyében: pólósok vs. focisták

SzR-haladas.hu • 2016. április 07., csütörtök •
Igazi vízilabda-show lesz ma este Szombathelyen, ahol az OB I-es OSC és az OB II-es szombathelyi AVUS vízilabdázói mellett a Haladás labdarúgói is vízbe szállnak a Fedett Uszodában rendezendő jótékonysági gálán.
Vízilabda a jótékonyság jegyében: pólósok vs. focisták

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás futballistái, edzői, a hétszeres magyar bajnok, a korábbi kiváló játékos, a vasi megyeszékhelyen edzőtáborozó dr. Vincze Balázs irányította OSC, valamint az OB II. nyugati-csoportját fölényesen vezető szombathelyi Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) vízilabdázói két vegyes csapatot alkotva szállnak vízbe. Ezúttal azonban nem négy, hanem két negyedig tart a találkozó.

A nagyjából egyórás program 18.30-kor váltó versenyúszással kezdődik, majd következik az első, nyolcperces negyed. Ezt követően a futballisták ötmétereseket dobnak, míg a vízilabdázók is célba veszik a kaput - de ők kizárólag lábbal rúghatnak, esetleg fejelhetnek. Ettől függetlenül mindenképpen győztest hirdetnek. Ezután jön a mindent eldöntő második negyed, egy negyed nyolc percig tart.

A mérkőzés jótékonyt célt szolgál, belépő nem lesz, de a bejáratnál becsületkassza várja a nézőket. A bevétel teljes egészében a szombathelyi Markusovszky Kórház gyermekosztályáé lesz. A szervezők kérik, hogy a becsületkassza mellett található ládába lehetőség szerint a gyermekek számára készségfejlesztő játékokat (puzzle, színes ceruzák, társasjátékok, stb.) és édességet is hozzanak, amellyel mosolyt csalhatnak a kórházban fekvő beteg gyermekek arcára, megkönnyíthetik ott eltöltött napjaikat.

Már megírtuk, hogy április 6-8-ig az A-Híd OSC Újbuda csapata vendégeskedik Szombathelyen. A korábbi hétszeres magyar bajnok, ötszörös kupagyőztes, kétszeres LEN Kupa első, kétszeres második, egyszeres LEN Szuperkupa-győztes vízilabda-csapat az OB II-es Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) meghívására tölt három napot Szombathelyen.

A korábbi kiváló játékos, dr. Vincze Balázs vezette fővárosi együttesből csupán a trieszti olimpiai-selejtezőn szereplő kapus, Bisztritsányi Dávid, valamint a mezőnyben játszó Decker Ádám hiányzik majd. Az OSC jelenleg a felsőházi rájátszás középszakaszának harmadik helyén áll, az éllovas Szolnok és a második ZF Eger mögött.

A fővárosiak szerdán érkeztek Szombathelyre, ahol az OB II-ben remekül szereplő Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesülettel közösen edzenek a Fedett Uszodában. Csütörtökön délelőtt 10.30-tól 12-ig tréningeznek, este pedig a nagyszabású jótékonysági gálán szállnak vízbe.

Pénteken délelőtt szintén fél 11-től délig edzenek az uszodában az osc-sek, majd hazautaznak. A tréningek látogatói jeggyel megtekinthetőek. 
Az AVUS, az OSC és a Haladás is csatlakozik a felajánlásokhoz, mindhárom klub pénzzel segíti a beteg gyermekeket, amelyet pénteken adnak át.
Jöjjenek, szurkoljanak a csapatoknak, segítsenek a beteg csöppségeken!

 

közösség

további frisss

lap tetejére