Vérfagyasztó képekkel sokkol a martfűi rém

Szerző:BP Fotó:Facebook/A martfűi rém • 2016. november 08., kedd •
Ezután biztosan nem mész ki este egyedül az utcára.
Vérfagyasztó képekkel sokkol a martfűi rém

Láttál már olyan magyar thrillert, ami annyira sokkol és földhöz vág, hogy semmilyen korosztály számára sem ajánlott? Ha, nem akkor most itt az ideje, ugyanis végre a mozikban került Sopsits Árpád, A martfűi rém című filmje.

A történet 1957-ben kezdődik, amikor Martfűn meggyilkolnak és holtában meggyaláznak egy fiatal nőt, akinek a holttestét a Tiszából halásszák ki. Az ügy egyszerűnek tűnik, a lány szerelmét gyanúsítják a szörnyűséggel. A férfi zavaros és ellentmondásos vallomásokat tesz, végül beismeri, hogy ő követte el a gyilkosságot. Bár az akasztófát elkerüli, életfogytiglani börtönbüntetést kap.

Fotó: Facebook/A martfűi rém

A brutális eset után hét év telik el, míg ismét elkezdenek szaporodni a rejtélyes bűnesetek. Az áldozatok kivétel nélkül csinos fiatal lányok, akikkel kísértetiesen hasonló módszerre végeztek, mint a hét évvel korábbi esetnél. Az elkövető, azonban nem lehet ugyanaz a férfi, mivel ő azóta is börtönben van.

Megindul a nyomozás, az 1956-os forradalom utáni tébolyban azonban nehéz megtalálni az összefüggéseket és újra felvenni a bűnügyi fonalat. Egy olyan országban, ahol nem léteznek sorozatgyilkosok, de mégis egyre több az áldozat. Az ügy megoldására kirendelnek egy elhivatott, lelkes fiatal ügyészt, aki sajátos módszerével igyekszik minél gyorsabban felgöngyölíteni az ügyet. Azonban nem csak a kegyetlen, kéjvágytól hajtott ragadozó elkapása jelent kihívást, meg kell tanulnia ellavírozni a szocialista rendszer kötött világában.

Fotó: bingbangmedia.hu

Már maga a tény is megrendítő, hogy a film igaz történet alapján készült, erre még jobban rátesz a korhű, realista képi világ és a brutális gyilkosságok részletes ábrázolása. Zseniális színészi alakításokat láthatunk. A filmben többek között szerepet kapott Hajduk Károly, Anger Zsolt, Trill Zsolt, Balsai Mónika és Varga Zétény is.

A film november 10-ől megkinthető a Savaria Moziban. Részletekért és jegyfoglalásért katt ide!

közösség

további frisss

lap tetejére