Végleg bezárt a Nokia komáromi gyára

vkriszti-index.hu • 2014. november 30., vasárnap •
November végén bezárt a Nokia Komárom Kft. telefongyára. A gyár utolsó 24 dolgozójának leépítését pénteken jelentették be a megyei munkaügyi központban. Ők intézték az üzem felszámolásának adminisztratív teendőit.
Végleg bezárt a Nokia komáromi gyára

A gyárnak 1620 aktív dolgozója volt, közülük 1024 magyar és 272 szlovák munkavállaló már elhelyezkedett. Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Kft. kedden Komáromban irodát nyit, ahol tanácsadással és képzéssel segítik a még állást keresőket. Kilencven ember vesz részt logisztikaiügyintéző-, targoncás-, tb-ügyintéző- és PLC-programozóképzéseken, a végzés után jó eséllyel találhatnak állást. Az iroda 2015 júniusáig működik.

A Nokia mobilüzletágát megvásárló Microsoft július 17-én jelentette be, hogy bezárja a komáromi üzemet, ahol Lumia okostelefonokat gyártottak, mivel jó ideje kihasználatlanok a kapacitásai. A Microsoft világszerte racionalizálja működését, a következő egy évben 18 ezer munkahelyet szüntet meg. A gyár Vietnamba költözik Komáromból, a Microsoft-csoport ugyanis azt tervezi, hogy részben vagy egészben Vietnamba telepíti át okostelefon-gyártását Kínából, Magyarországról és Mexikóból.

A megszűnő gyár alkalmazottai a törvényes juttatásokon túl átlagosan öthavi távolléti díjat és 150 000 forintos álláskeresési támogatást kaptak. A szlovák állampolgárok ugyanazokat a juttatásokat kapták meg, mint a magyar dolgozók.

közösség

további frisss

lap tetejére