Utánajártunk, hogy fehér lesz-e a karácsony?!

frisss.hu • 2016. december 16., péntek •
Mindenki hófehér ünnepekre vágyik.
Utánajártunk, hogy fehér lesz-e a karácsony?!

Keleten az előrejelzések szerint nagyobb az esély a havazásra, a statisztikák szerint viszont a két ünnep közötti időszak hozza meg a havat Szombathelyre. Pétervári Tibor szombathelyi észlelőt kérdeztük mire készülhetünk.

Továbbra is az anticiklon lesz a jellemző. Ez gyengül kicsit a jövő hét folyamán, de alapvetően ködfelhős időjárás alakul majd ki. Komoly front érkezése, számottevő csapadékkal egyelőre nem látszik az előrejelzésekben.

Kisebb hóesés majd keleten várható kedden és szerdán, egy észak-kelet felől benyúló hidegfrontból. A hőmérsékletek viszont abszolút téliek. A középhőmérséklet a következő napokban fagypont alá csökken, a keleti országrészben hó is hullott, ráadásul egész nap fagyott. Így ott lényegesen téliesebb, sokkal inkább a karácsonyi hangulatot idéző időjárás van.

Összefoglalva: inkább ez a csendes időjárás folytatódik az ünnepek közeledtével. De az időjárásban még az ünnepek előtt egy-két nappal is történhet fordulat. Egy anticiklon peremén is előfordult már komoly havazás, úgyhogy a fehér karácsonyt még nem lehet kizárni. A két ünnep között a statisztikák szerint elég gyakori, hogy változik az idő, így szilveszterkor elképzelhető, hogy a hóember építés lesz a legjobb program.

közösség

további frisss

lap tetejére