Tornászok az Arénában

Szita Róbert - Hornyák Emőke • 2015. szeptember 27., vasárnap •
A nőknél Böczögő Dorina, míg a férfiaknál a török Ahmet Onder győzött, míg Vágner Levente a negyedik helyen végzett, a szombathelyi Csillag Tünde pedig az ötödik lett a tornászok szombathelyi VII. Magyar Grand Prix-jén, az egyéni összetett szombati fináléjában.
Tornászok az Arénában

 

A frisss.hu azt láthatta az Aréna Savariában megrendezett nemzetközi versenyen, hogy a férfiaknál a magyar válogatottból Vágner Levente volt a legjobb, aki valamennyi szeren kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, és a negyedik helyen végzett. A magyarok közül Babos Ádám került még be az első hatba, ötödikként zárt. A többi válogatott kerettag is kitett magáért, minden szeren jutott be magyar versenyző a szerenkénti döntőkbe az erős mezőnyben, van, ahol ketten is. 

A legjobb magyarok: Kardos Botond talajon másodikként 14.800 ponttal, gyűrűn és ugrásban Vlacsil Attila ötödikként, korláton Dudás Norbert ötödikként és nyújtón Vecsernyés Dávid a hatodik pozícióban. Hidvégi Vid végül a lólengés mellett gyűrűn és nyújtón is szerepelt. Lólengésben 14.800 ponttal a másodikként lett döntős, az Eb-bronzérmes szlovén Saso Bertoncelj mögött. 
Nem vagyok elégedett, mert sokkal többet várok magamtól. Rendhagyóak a körülmények, mert sokan vagyunk, ezért hosszú időt kellett várni a gyakorlatok előtt, de remélem, hogy a vasárnapi döntőben már sikeresebb leszek. Lovon most a 2. helyen állok, de bízom a jobb folytatásban - nyilatkozta az első napi teljesítménye után Hidvégi Vid. 

A nőknél Böczögő Dorina magabiztosan, 53.800 ponttal nyerte a szombathelyi Magyar Grand Prix-t. Felemáskorlát-, talaj- és gerendagyakorlatában egyaránt jó teljesítményt nyújtott. Két szeren, talajon és gerendán is elsőként jutott a vasárnapi szerenkénti fináléba.  A magyarok közül Divéky Luca lett a harmadik, aki több szeren is kiegyensúlyozott versenyzést mutatott. Dévai Boglárka ugrásban ismét magas pontszámot kapott, 14.250 ponttal, a szlovén Belak Tejával – aki az összetettben a dobogó második fokára állhatott - holtversenyben első helyről várhatja az ugrás döntőt. 


Nagyon örülök, hogy megnyertem az egyéni összetettet, ráadásul nem ez volt az első győzelmem a szombathelyi Magyar Grand Prix-n. Az ugrásom miatt el vagyok keseredve, első szerként kezdtem, talán ezért is ronthattam el, legutóbb az ob-n is hibáztam. Gerendagyakorlatommal kifejezetten elégedett vagyok. Már zsinórban ötödik alkalommal sikerült fent maradnom a szeren. A felemáskorlátomban új elemem a leugrás, és úgy érzem itt most igazán jól sikerült kiviteleznem. Talajgyakorlatom nem volt teljesen pontos, ennek ellenére elégedett vagyok az itt nyújtott teljesítményemmel. Vasárnap több szeren is döntős vagyok - nyilatkozta az első nap után Böczögő Dorina.

Jobban sikerült a verseny, mint amire számítottam. A talaj az nagyon tetszett, viszont a nyújtóval mostanában hadilábon állok, ezen a szeren még fejlődnöm kell. Örülök, hogy a legjobb lettem a magyarok közül - tette hozzá Vágner Levente. 

Egyéni összetett, VII. Magyar GP
Férfi: 1. Ahmet Onder (török) 86.400, 2. Shatilov Alexander (izraeli) 86.000, 3. Ferhat Aricab (török) 84.800, 4. Vágner Levente 83.700, 5. Babos Ádám 83.200,
6. Leimlehner Fabian (osztrák) 83.100
Női: 1. Böczögő Dorina 53.800, 2. Belak Teja (szlovén) 52.600, 3. Divéky Luca 50.800, 4. Mokosová Barbora (szlovák) 50.700, 5. Csillag Tünde 50.400, 6. Kysselef Tjasa (szlovén) 49.600

A viadal mind a férfi, mind a női válogatott számára a második vb-válogató is volt egyben, a szövetségi kapitányok hétfőn hirdetik ki a válogatóversenyek eredményét. Mint ismeretes, a tornászok helyezési pontokat kapnak, így alakul ki a vb-válogató sorrendje, a férfiaknál a két válogató után két fő az eredmény, öt fő pedig jelölés alapján kerül a csapatba. A nőknél négy fő az eredmények, három jelölés alapján lesz csapattag.

A Magyar Grand Prix vasárnap 15 órától a szerenkénti finálékkal folytatódik az Aréna Savariában. A szombathelyi Csillag Tünde talajon, Dévai Boglárka pedig ugrásban érdekelt. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére