Szombathelyre költöznek a tornasport legjobbjai

SzR - Fotó: frisss.hu • 2016. szeptember 16., péntek •
A torna Challenge Világkupa idei küzdelmeit október 7-9 között rendezik meg városunkban.
Szombathelyre költöznek a tornasport legjobbjai

A Magyar Torna Szövetség elnöke, a kétszeres olimpiai bajnok Magyar Zoltán abban bízik, hogy ezzel a szombathelyi eseménnyel elindul egy rangos versenysorozat és a sportág újra reflektorfénybe kerül.

A Magyar Torna Szövetség komoly sportdiplomáciai sikernek tartja azt, hogy idén Szombathely Világkupát rendezhet. 
A vasi megyeszékhelyen eddig remek versenyeket láthattunk, hiszen Szombathely több rangos Grand Prix-versenynek adott otthont. Most szintet léptünk, nagyobb figyelem övez minket. Remélem, hogy ezzel elindul egy nagyon jó versenysorozat – nyilatkozta Magyar Zoltán, a Torna Challenge Világkupa Sajtócsapatának. 

A Magyar Torna Szövetség tavaly ősszel nyújtott be kérelmet a Nemzetközi Torna Szövetségnek (FIG), hogy a hosszú évek óta Magyar Grand Prix-ként zajló viadalt Világkupaként szeretné lebonyolítani, ráadásul a GP korábban, egy alkalommal, 2008-ban már Világkupaként szerepelt a nemzetközi versenynaptárban.

Először a FIG Végrehajtó Bizottsága tárgyalta meg a témát, majd javaslatot tett a nemzetközi szervezet elnökségének. A FIG vezetői tavaly december végén döntöttek arról, hogy a Magyar GP 2016-ban már Világkupa lesz.

A sportág világkupa-versenyéről a frisss.hu tudósít majd. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére