Szombathelyi kalapácsvetők londoni esélyei

Szita Róbert - Fotó: Bodorkós Máté • 2017. augusztus 04., péntek •
Németh Zsolt, a Dobó SE mesteredzője szerint nagyon nehéz megjósolni az atlétikai világbajnokság kalapácsvető számának esélyeit, mert az utóbbi hónapokban nagyon sűrűvé vált a mezőny.
Szombathelyi kalapácsvetők londoni esélyei

Londonban augusztus 4-13. között rendezik meg az IAAF felnőtt atlétikai világbajnokságot.

Pars Krisztián tekintetében az is nagyon fontos tényező lesz, hogy a sérülése a szólítás pillanatában mennyire befolyásolja majd, illetve, ha jelentkezik a fájdalom, ki tudja-e kapcsolni azt.

A londoni olimpiai bajnoknak optimális esetben mind a legjobb tizenkettő, mind a legjobb nyolc közé be kell jutnia.

Az 1-2. helyet a lengyeleknek kiadták, de a további helyezéseket szerintem bárki megszerezheti – fogalmazott a Londonba indulás előtti utolsó hazai edzésen a mesteredző, aki a két fiatal esélyeiről is véleményt alkotott.

Gyurátz Réka ugyan volt már felnőtt világversenyen, de számára még mindig a tapasztalatszerzés az első számú cél. Amennyiben fejben is elhiszi, hogy nem zavarja már a bokasérülés, akkor jót dobhat.

Halász Bence tekintetében hatványozottan igaz a tapasztalatszerzés fontossága. Mindkét fiatal, Réka és Bence is jó formában van, edzéscsúcsokat dobnak, amennyiben a londoni időjárásban is tudják hozni a legjobbjukat, akkor elégedettek lehetünk majd. Bence esetében a 74-76 méter közötti dobással elégedett leszek, ez pedig a 12-es döntőt jelentené számára is.

Egyébként már most elégedett vagyok, hiszen Krisztián mellett mindkét fiatalunk szintet elérve és nem meghívottként, a 32-es mezőnyt feltöltve érte el a kiküldetést. Nekik az U23-as EB volt az év versenye Londonban, ami a várt eredmény felett jön, az már hab lesz a tortán – tette hozzá Németh Zsolt.

A szombathelyi atléták és Németh Zsolt mesteredző csütörtök délután elindultak Londonba, ahol már Németh László edző előkészítette a ,,terepet" és várja őket, hiszen Gyurátz Réka szombat délelőtt már selejtez. Amennyiben a 21 éves lány bejut a 12 közé, akkor hétfőn a fináléban dobhat újra. Pars Krisztián és Halász Bence pedig augusztus 9-én dob a selejtezőben, aztán 2 nap múlva döntőzhetnek is.    
 

közösség

további frisss

lap tetejére