Szombathelyen is tüntettek a tanárok

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2016. február 03., szerda •
A szakadó eső ellenére 120-130 tanár és szimpatizáns skandálta a véleményét Szombathelyen.
Szombathelyen is tüntettek a tanárok

Mi is megírtuk, hogy a miskolci Herman Ottó Gimnázium nyílt levélben fordult a kormányhoz közoktatás mostani állapotának felülvizsgálata és megreformálása érdekében. Aztán arról lehetett olvasni, hogy országszerte egyre több oktatási intézmény, köztük több szombathelyi iskola is csatlakozott a futótűzként terjedő akcióhoz. A Szombathelyi Művészeti Szakközépiskola például 27 pontban foglalta össze a véleményét, a problémákat.

A szombathelyi tiltakozással párhuzamosan tizenegy városban szerveztek még tüntetést, Budapesten több, mint nyolcezren vettek részt.

Szerdán demonstrációval is felhívták a figyelmet a szombathelyi tanárok. A Borostyánkő áruház elé szervezett tüntetésre nagyjából 120-130-an jöttek el, többségében tanárok.

Az eső miatt aztán valamivel 17.30 előtt a közeli aluljáróba mentek át a tüntetők és ott mondák el véleményüket. „Amikor arról van szó, mi a jó a gyerekeinknek, jobban bízunk a barátainkban, mint a miniszterekben és államtitkárokban. A tanár az, aki naponta látja a viszonyokat…Az oktatás mindannyiunk jövőjéről, az ország jövőjéről szól, gyermekeinken és unokáinkon keresztül. Mivel a 21. században olyan emberekre van szükségünk, legyen az szakmunkás, orvos vagy mérnök, akik képesek megfelelni ennek a századnak a követelményeinek. De fontos lenne a testnevelés is, és akkor már a szövegértésről ne is beszéljünk…”- hangoztatták.

A tömeg ezután fáklyákat gyújtott és gyalogosan elindul a Városháza, majd a KLIK Kossuth Lajos utcai épülete elé, végül pedig elhelyezték a szolidaritási szalagokat az épületen.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére