Szépen alakul a tér az evangélikus templom előtt

frisss.hu - Horváth Csaba • 2015. május 22., péntek •
Az ovális körforgalom mellett új tér van születőben Szombathelyen. Megkérdeztük Gregersen-Labossa György lelkészt, hogy áll most az építkezés.
Szépen alakul a tér az evangélikus templom előtt

Az evangélikus templom fejújítása, az Óperint utca – Dózsa György utca, Körmendi út összefolyásánál lévő ovális körforgalom és az Óperint utca 18-as tömb felújítási projektjének egyik eleme, hogy új teret alakítanak ki a szombathelyi evangélikus templom előtti részen.

A munkák nemrég kezdődtek, mi pedig felhívtuk Gregersen-Labossa György evangélikus lelkészt, és megkérdeztük, hogy állnak most a munkákkal.

„Szinte minden elkészül, az evangélikus templom külső felújítása is. Ehhez kapcsolódóan az IVS2 projekt folyamata közben jött egy olyan megkeresés a város részéről, hogy korábbi tervünket, miszerint a templom előtt egy teret alakítsunk ki, megvalósítható, ugyanis a pályázat erre forrást biztosít. Az engedélyezések megszerzése miatt csúszott ez az átalakítás tavaszra. Június végére kész lesz a tér. Itt mindenkinek alkalma lesz beszélgetni, találkozni” – mondta a lelkész.

Az eddigi kerítést, ami behatárolta a templomudvart felújítják, és áthelyezik. A templom hátsó felét fogja határolni. Elől pedig egy új, szabadabb tér jön létre. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére