Súlylökés: Márton Anita megvédte Európa-bajnoki címét

SzR-nso.hu - Fotó: 24.hu és Róth Tamás • 2017. március 04., szombat •
A magyar atléta 19.28 méterrel, a világ idei legjobb eredményével nyerte meg a női súlylökés döntőjét a belgrádi fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon.
Súlylökés: Márton Anita megvédte Európa-bajnoki címét

Az nso.hu beszámolója szerint az esélyesség terhét könnyedén viselő Márton Anita 18.67 méterrel kezdett a fináléban, majd 18.96-tal folytatta, a harmadik sorozatban pedig 19.24 méterre repítette a súlygolyót, amivel az idei világranglista élére ugrott, megelőzve az amerikai Raven Saunderst (19.10).

A folytatásban egy érvénytelen kísérlet, majd 18.46 és 19.28 következett, végül ez lett a győztes eredmény, egyben a világ idei legjobbja – összességében tehát az összes érvényes kísérletével megelőzte a második helyen végző bolgár Radoszlava Mavrodievát (18.36) és a bronzérmes fehérorosz Julija Leancjukot (18.32).

Az immár kétszeres Európa-bajnok a döntő után az M4 Sportnak elmondta: sajnálja, hogy az országos csúcstól elmaradt, de nagyon boldog, hogy sikerült megvédenie az Európa-bajnoki címét.
„A selejtezőben nem teljesítettem jól, de délutánra sikerült összerakni magam fejben, és jó sorozatot löktem. A döntőkben mindig sokkal nyugodtabb vagyok. Az első lökésem jól sikerült, ez nagy erőt adott. Itt voltak a szüleim, valamint a párom is, nagyon jó érzés volt előttük versenyezni” – tette hozzá.

Márton Anita két éve Prágában is fölényesen lett Európa-bajnok, akkor 19.23 métert elérve utasította maga mögé a mezőnyt. Márton Anita tavaly szabad téren Európa-bajnoki ezüstérmet és olimpiai bronzérmet, fedett pályán világbajnoki ezüstérmet szerzett.

közösség

további frisss

lap tetejére