Sportsikerek: a szombathelyieknek kiemelkedő oka van, hogy büszkék legyenek!

SzR • 2015. november 18., szerda •
A Modern Városok Program szombathelyi állomásán a miniszterelnök bejelentette, hogy az Illés Akadémiát és a Király Sportlétesítményt is tovább fejlesztik, majd újságírói kérdésre azt mondta, hogy óriási tehetségek pallérozódnak Szombathelyen.
Sportsikerek: a szombathelyieknek kiemelkedő oka van, hogy büszkék legyenek!

A magyar labdarúgó-válogatott kiharcolta, hogy 1972 után 44 évvel, 2016-ban részt vehessen az Európa-bajnokságon. Ezzel kapcsolatban a Szombathelyi Médiaközpont munkatársa megkérdezte, hogy ez a siker milyen fejlődést generálhat hazánkban, illetve Szombathelyen. 

Orbán Viktor válaszában kijelentette: amikor a magyar kormány sportsikereket lát, akkor nemcsak a kiemelkedő magyar sporthősöket látja, hanem sok százezer sportolni tudó, arra alkalmas, annak megnyerhető fiatalt is. Minden egyes ilyen, kiemelkedő sportsiker értékét az adja, hogy az biztatást, motiváltságot, eltökéltséget ad a sok százezer lurkónak, akik alig várják, hogy végre értelmes módon tölthessék el szabadidejüket, életüket. 

A gyermekeink megfelelő körülmények között, nagy példaképeket teltházas stadionokban látva, megfelelő edzők irányításával és biztonságban szeretnének fejlődni. Ez a siker titka, ezért dolgozunk – mondta Orbán Viktor. 

A miniszterelnök kedden Szombathelyen járt, a városnak ígért több tízmilliárdos fejlesztésekről itt olvashat bővebben

 

A miniszterelnök hozzátette, hogy a Fradi stadionban volt az EB-pótselejtező, de ,,mi, nézők, 23 ezren ültünk a stadionban és nekünk játszottak. Mi a magyar embereknek, a nézőknek építjük ezeket a létesítményeket, hogy kimehessenek a legjobb futballisták ide.”

A miniszterelnök válaszában arról is beszélt, hogy a szombathelyieknek kiemelkedő oka van arra, hogy büszkék legyenek a vasárnap esti sikerre, hiszen több mint 1/11-ed résszel járultak hozzá. Emellett az is büszkeséggel töltheti el őket, hogy óriási tehetségek pallérozódnak itt, a Haladásnál, illetve az Illés Akadémián. Németh Márió, és Radó András nevét külön is megemlítette. 

A miniszterelnök hozzátette: itt messze nem a futballról van szó, hanem arról, hogy van egy igazságérzetünk. Tehetséges nemzet, tehetséges ország vagyunk, és volt egy terület, ahol ezt be is bizonyítottuk, méghozzá a legnehezebb időkben, az 50-es években. Aztán mióta kisodródtunk a nemzetközi vérkeringésből, azóta egyszerűen megrekedtünk és lenézett helyzetbe kerültünk. Ez nem sportkérdés, hanem önbecsülés kérdése.  

Orbán Viktor még azt is kiemelte, hogy vasárnap este lezártuk ezt a korszakot, és a kijutásunkkal bebizonyítottuk, hogy mi is vagyunk valakik. Hogy kik vagyunk, mennyire elég ez a tehetség, az a következő években dől majd el. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére