Puskás Tivadar: mindannyian a köz szolgálatára szegődtünk

szróbert-HCs • 2014. október 23., csütörtök •
Itt az ideje annak, hogy csillapodjanak a kedélyek, a szombathelyiek többsége ugyanis a megkezdett út folytatására adták szavazatukat. Az ünnep kötelez bennünket, keményen és tisztességesen kell dolgoznunk, és ne feledjük, hogy a köz szolgálatára, a város jobbítására szegődtünk. Olyan várost kell építenünk, ahol jó élni, jó családot alapítani, ahol megtalálhatjuk a boldogságot - mondta október 23-i ünnepi beszédében Puskás Tivadar polgármester.
Puskás Tivadar: mindannyian a köz szolgálatára szegődtünk

Meghasadt az égbolt, mert egy nép azt mondta, elég volt – Márai Sándort idézve kezdte ünnepi beszédét Puskás Tivadar.
Szombathelyen három eseményt ünneplünk ma, az 58 évvel ezelőtti forradalmi eseményeket, a köztársaság 25 évvel ezelőtti kikiáltását és az 1990. október 23-án, az első szabad választások után létrejött szombathelyi önkormányzatot – folytatta a polgármester.
25 éve azért mentek ki az emberek a Parlament elé, hogy jelenlétükkel is a jövőt akarják, lezajlott a vér nélküli forradalom. Szombathely újkori történetében pedig 1990. október 23. a fontos mérföldkő. Ekkor alakult meg az első szabad választások utáni önkormányzat - emlékeztetett a polgármester.

Szombathely akkor virágzó város, ha nem viták jellemzik, hanem az összefogás. Meg kell találnunk a mindannyiunk számára közös pontokat. Amikor egy-egy választáshoz közeledtünk, egyre erősebbé váltak a nézetkülönbségek. Itt az ideje annak, hogy csillapodjanak a kedélyek, a szombathelyiek többsége ugyanis a megkezdett út folytatására adták szavazatukat. Folytatnunk kell az építkezést. Az ünnep kötelez bennünket, keményen és tisztességesen kell dolgoznunk, és ne feledjük, hogy a köz szolgálatára, a város jobbítására szegődtünk, Olyan várost kell építenünk, ahol jó élni, ahol jó családot alapítani, ahol megtalálhatjuk a boldogságot. Tanuljunk a forradalom erejéből, építsük tovább azt a várost, melyet 1956. októberében elődeink megálmodtak. Azt kívánom, hogy közös múltunk dicső pillanatai, a szombathelyiek ereje segítsen bennünket a haza, a megye és a város felvirágzásában – zárta ünnepi beszédét Puskás Tivadar. 

Az ünnepi eseményt követő állófogadáson Harangozó Bertalan kormánymegbízott pohárköszöntőjében arról biztosította a polgármestert, hogy továbbra is mögötte sorakozik fel és támogatja a következő öt esztendő munkájában is a kormányhivatal.  

közösség

további frisss

lap tetejére