Pontszerzés Diósgyőrött: DVTK - Haladás 1-1

szróbert • 2014. május 04., vasárnap •
Három meghatározó játékosát is nélkülözte a május 4-i bajnokin a Haladás. Ennek ellenére igazi csapatként működtek Artner Tamás fiai. Noha Kostic révén a hazaiak szereztek vezetést, Dvorschák révén gyorsan egyenlíteni tudtunk, és az eredmény már nem változott a lefújásig. Nagyon küzdelmes mérkőzésen rászolgált a döntetlenre a Haladás és továbbra is esélyes a dobogóra.
Pontszerzés Diósgyőrött: DVTK - Haladás 1-1

Artner Tamás vezetőedző szerint Predrag Bosnjakot, Simon Ádámot és Radó Andrást is csapatszinten kell pótolni. Nem adjuk fel, továbbra is harcban akarunk maradni a harmadik helyért. Tudjuk, hogy a diósgyőrieknek nagyon masszív csapatuk van, jó játékosokkal, és hasonlóan jó körülményekkel rendelkeznek. Számukra is nagyon fontos meccs lesz a vasárnapi, ezért is nevezem én ezt igazi „hatpontos” összecsapásnak. Minimális célkitűzésünk a a döntetlen, de persze nyerni szeretnénk - nyilatkozta Artner Tamás még a meccs előtt a frisss.hu-nak. Ezután nézzük, mi történt Miskolcon, pontosabban Diósgyőrött. 

Diósgyőr - Haladás 1-1 (1-1)
Miskolc, 3000 néző
vezette: Erdős (Ring, Kispál)

DVTK: Rados - Alves, Vadász, Debreczeni, Husic - Gosztonyi, Kosztic, Egerszegi, Barczi (Futács 46') - Grumics (Marjanovic 84'), Bacsa (Batioja 73')
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Dvorschák, Fehér, Tóth P. (Devecseri 46') – Szakály (Gyurján 74'), Iszlai, Nagy G., Halmosi – Medgyes (Hrepka 55')

Az OTP Bank Liga 26. fordulójában a Haladás tiszta fehérben, a Diósgyőr feketében játszott. 
3'- Jól kezdtünk, Halmosi egymás után öt (!!!) szögletet is elvégezhetett. 
4' - Halmosi beadása után Guzmics lekészítette az érkező Tóth Péternek, aki külső a felső kapufát találta telibe. Ha pár centivel lejjebb megy, akkor óriási gól lett volna.
6' - Egy újabb parádés Tóth Péter löket után megint Halmosi rúghatott szögletet.
14' - Az első percek sokkos hatásából kezd magához térni a hazai csapat.
17' - Nemcsak magához tért, de a vezetést is megszerezte a DVTK. Tóth P, teljesen felesleges szabálytalansága után Gosztonyi adhatta be a labdát, amire Iszlai mellől Kostic kiválóan mozdult, és a léc alá fejelt, 1-0!
24' - Megfogta a Halit a váratlanul bekapott gól, továbbra is a Diósgyőr támad.
27' - Medgyes szabadrúgása után Iszlai fejelt fölé.
32' - Kiegyenlített a Hali!!! Halmosi hetedik szögletére kiválóan emelkedett az ellentmondást nem tűrő módon érkező Dvorschák, újabb fejesgól, 1-1!!!
40' - Husic beadására érkezett Grumics, de mellé fejelt. Ez a fejesek meccse lesz?
43' - Gól? Nem! Halmosi szabálytalankodott a félpályánál, de Gosztonyi nem állt meg, levitte a jobb oldalon, középre adott Kosztic pedig a kapuba fejelt. Csak hogy valamiért már megszólalt a síp, és kifelé következett így szabadrúgás, Halmosi sárgája nem maradt el.
45' - Grumics lábáról szedte le a labdát Rózsa, ezt is megúsztuk. KEZDŐDHET A SZÜNET!

46' - Mindkét csapat változtatott, Futács és Devecseri is pályára lépett.
54' - Futács került helyzetbe, de elügyetlenkedte, illetve Rózsa hárított szögletre. 
55' - Medgyes nagyot küzdött, de mostantól Hrepka folytatja helyette. 
61' - Gosztonyi szabadrúgása vágódott mellé, sóhajtsunk fel!
66' - Bacsa lépett ki két védőnk között, de Rózsa szenzációsan mentett szögletre.
70' - Nyom a Diósgyőr! Futács most fejjel veszélyeztetett, de ez is mellé pattant.
74' - Artner Tamás mindhárom cserelehetőségét kihasználta, ma már Németh Márió nem lép pályára, majd hétfőn, az érettségin! Sok sikert neki!
85' - Öt perccel a vége előtt nagyon parázs a hangulat, a hazaiak türelmetlenek és egyre idegesebbek, a mieink pedig fáradtnak tűnnek. 
87' - Nagy a nyomás Rózsa kapuján, most Batioja volt veszélyes.
90' - Ellentámadásunk végén Hrepka lyukat rúgott, pedig, ha eltalálja...
90' + 3' - Ezért nagy kár! Halmosi megkapta második sárga lapját is, ez pedig piros! Cucu kiáll. 
Vége a meccsnek! A Haladás rászolgált a döntetlenre, jó kis meccs volt, szép volt fiúk! 

Tomislav Sivic: Azt hiszem megérdemeltük volna a győzelmet. Annyira látványosan ikszre ítélt a játékvezető, hogy nem is értem. Ez az eredmény se nekünk, se a Haladásnak nem volt jó. Van, akinek viszont igen...
Artner Tamás: Azt gondolom, hogy jól kezdtük a meccset, mégis mi kaptuk a gólt, aztán kiegyenlítettünk gyorsan. Sokat küzdöttünk, többször is váltottuk a felállást, a Fehér Zoli három poszton is megfordult. Szerintem megérdemeltük az egy pontot. 

Fotó: Gy. Balázs Béla

közösség

további frisss

lap tetejére