Pontot mentettek Radóék: Pápa - Haladás 2-2

SzR-nso.hu • 2015. április 25., szombat •
A labdarúgó NB I 25. fordulójában a Haladás kétgólos hátrányból felállva 2–2-es döntetlent játszott Pápán. A hazaiak már a 7. percben 2–0-ra vezettek, ám .a szombathelyiek Jagodics Márk és Radó András góljával létfontosságú pontot mentettek. Ennek ellenére egyik csapat sem lehet elégedett az egy bajnoki ponttal.
Pontot mentettek Radóék: Pápa - Haladás 2-2

LABDARÚGÓ NB I
25. FORDULÓ
Lombard Pápa–Haladás 2–2 (Popin 4., Seye 7., ill. Jagodics M. 17., Radó 49.)

Az NB I 25. fordulójában a kiesés szempontjából roppant fontos összecsapást rendeztek Pápán, a Dunántól Athénjában. A mérkőzést a tizenötödik, kiesést jelentő helyen váró Lombard és a Haladás egyaránt 18 pontot szerzett 24 forduló alatt.
A hazaiak piszkosul jól kezdtek: a hetedik (!) percben 2–0-ra vezetett Kovács László megbízott edző csapata. Előbb az augusztus óta gólképtelen Szasa Popin fejelt szép gólt a jobb felső sarokba egy jobb oldali beadásból, majd Mohamadou Seye szép csel után Gyűrű László kapus lábai között talált a kapuba.
A pápaiak a két gól után védekezőbb stílusra váltottak, a Haladás pedig hiába kezdeményezett többet, nem tudott nagy helyzeteket kialakítani – leszámítva Radó András kapufáját.

A Kuttor Attila személyében szintén megbízott trénerrel meccselő Hali viszonylag hamar szépített: egy szabadrúgás után a kapufáról kipattanó labdát Jagodics Márk helyezte közelről Szűcs Lajos hálójába. Érdekesség, Jagodics testvére, Bence Lombard-mezben nézte végig közelről a gólt, míg hétszeres válogatott édesapja, Zoltán pedig a szombathelyiek kispadján ült másodedzőként. 2–1
A második játékrész elején a Haladás szinte lemásolta a Pápa első félidei rajtját: a 49. percben Halmosi Péter indításából Radó a felezővonaltól egyedül vezette a labdát, s nem hibázott Szűcs Lajossal szemben. 2–2!!! Radó András második gólját érte el a most zajló bajnokságban, az elsőt április 5-én szerezte.
A vendégek egyenlítő találata után a Pápa kezdeményezett többet, de nem tudott ismét előnybe kerülni. Seye állt a legközelebb a gólszerzéshez, ám Gyűrű nagyot védett.
A Lombard 2–2-es döntetlent játszott hazai pályán a Haladással, tehát mindkét csapat egy-egy ponttal lett gazdagabb, ám ha a kiesés elkerüléséért folytatott harc szempontjából nézzük, akkor helytállóbb a mindkét együttes két-két pontot hagyott Pápán. Igaz, a Lombard és a Haladás is beérte pontszámban a vasárnap a DVSC-Tevát vendégül látó Budapest Honvédot.

közösség

további frisss

lap tetejére