Pokémonokra vadásztunk Szombathelyen

frisss.hu fotó: Hornyák Emőke • 2016. július 21., csütörtök •
Beadtuk a derekunkat, kipróbáltuk az új tömeghisztériát, a Pokémon GO-t.
Pokémonokra vadásztunk Szombathelyen

Mi mást csinálhat egy újságíró és egy fotós 35 fokban Szombathelyen, mint Pokémonokra vadászna? – persze lennének alternatíváink…, de muszáj volt kipróbálnunk az óriásira duzzadt őrületet, a Pokémon Go-t. Szerencsére segítségünkre voltak tapasztalt Pokémon-keresők, így az elején nem tűnhettük annyira bénának, habár most voltunk először ilyen begyűjtésen. Idővel aztán mi is büszkén veregettük a saját vállunkat, mert felismertük ki írogat a telefonján, és ki nézi virtuális valóságban, hol bukkan fel éppen a közelben egy ilyen szörnyecske.

A nyári kánikulában először a Gayer-parkba mentünk, mivel megtudtuk, viszonylag sok Pokémon lófrál ott. Bekapcsoltuk a telefont, ami rögtön kijelezte, hogy itt bizony van egy. Aztán jött a begyűjtés, máris a pokélabdába került az új Pokémon. A 90-es évek végének japán meséjében is a szereplők ilyen fehér-piros pokélabdába gyűjtötték a már megszerzett Pokémont. Több szombathelyi gyűjtőtől tudjuk, hogy sok Pokémon van a Fő téren, a Savaria Mozi környékén, az Órásháznál, több vízipokémon van a Csónakázó tónál, a Vasútnál, a Petőfi Sándor utcánál és a Körmendi útnál. Persze a ritka pokémonokat nehéz megtalálni, ezért kell sokat gyalogolni vagy biciklizni a városban.

A Fő téren sok poké-vadászba botlottunk, két srác például elárulta, hogy naponta több órán keresztül keresni a különleges pokémonokat, édesanyjukkal mentek ki, aki elárulta, örül, hogy a fiai nem a számítógép előtt, otthon töltik a nyári szünetet, hanem a szabadban.

Ilyen őrület volt a Cental Parknál öt napja, ahol egy ritka pokémon tűnt fel

Ezután kimentünk vízipokémonokért a Csónakázó-tóra, ahol szintén találkozunk vadászokkal. Sőt megtudtunk itt egy különösen fontos infót: lehet Pikachu is a kezdőpokémonod! A trükk úgy működik, hogy nem fogod be egyik pokémont sem, hanem egyszerűen elsétálsz. Ilyenkor respawnolnak egy kicsivel arrébb, de te még mindig nem foglalkozol velük, csak sétálsz tovább. Ha ezt négyszer megcsinálod, akkor legközelebb már Pikachu is ott lesz. Mégiscsak ő a legmenőbb!

A Csótó szigetén legalább két hármas csapat keresett pokémonokat, de mi sajnos nem jártunk szerencsével. Sőt, bár tudtuk, hogy kellene plusz töltő az persze otthon maradt.

Közben beléptünk a szombathelyi pokéfanok Facebook csoportjába ahol látjuk, mennyi új barátság szövődik azáltal, hogy közösen indulnak vadászatra. A több kilométernyi sétálás mellett talán ez az értelme valahogy az egésznek.  

Ha most kezdesz neki, akkor kattints ide! További infókat pedig itt találsz róla. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére