Pars Krisztián idei célja, hogy világbajnoki aranyérmet szerezzen Londonban

PCS - fotó: Hornyák Emőke, Frisss.hu • 2017. február 20., hétfő •
A Dobó SE olimpiai bajnoka több műtétet követően már teljes értékű munkát végez.
Pars Krisztián idei célja, hogy világbajnoki aranyérmet szerezzen Londonban

Pars Krisztiánnak biztosan kellemes emlékeket idéz fel London, hiszen itt szerezte meg pályafutásának egyik legnagyobb sikerét. Az olimpiai aranyérmet öt esztendővel ezelőtt akasztották a nyakába, idén nyáron pedig szintén ezzel a céllal indul Anglia fővárosa felé. A tavalyi év megpróbáltatásait követően 2017-ben világbajnoki elsőséget szeretne nyerni a Dobó SE kiválósága.

Kemény három hetes felkészülésen van túl Pars Krisztián, aki Dél-Afrikában tréningezett és hangolt a tavaszi rajtra.

Örülünk, hogy ismét itthon készülsz. Hogy érzed magad? 

Köszönöm kérdésetek, nagyon jól. Ha az egészségi állapotomra gondoltál, akkor azt mondhatom, hogy fejlődőképes. Tavaly ugyanis meg kellett műteni a lovaglóizmom. A beavatkozás jól sikerült, de az izmot vágni kellett, amit fejleszteni kell. Úgy érzem, hogy még nem érte el azt a gyorsaságot, amit mindenképpen kitűztünk. Emellett volt egy bokaműtét, amely felületi beavatkozás volt. A lábfejemen a bőr nem volt olyan stabil, mint kellene. 

Ezt leszámítva, sikerült a dél-afrikai felkészülésed?

Természetesen. Ez a három és fél hét arra mindenképpen jó volt, hogy visszakerültem abba a lendületbe, amely elengedhetetlen az alapozásnál. Az erőnlétem szerencsére megvan, hogy jó eredményt érjünk el.

Ezek szerint már nem érzed a korábbi sérüléseid?

Szerencsére nem, végre teljes értékű munkát végzek. Most arra koncentrálok, hogy meglegyen a munkamorál, amelyet az előző évben elvesztettem a sérülések miatt. Lendületesen készülök, áprilisig a kemény munkáé lesz a főszerep. Áprilistól minőségi, addig pedig mennyiségi edzés vár rá. Úgy érzem, hogy nagyon jó úton haladok.

Említetted a mennyiségi munkát, most mely periódusnál tartasz?

Jelenleg három különböző dologra kell rá-, és összegyúrni: technika, erő, sebesség. Minden nap keményen készülök, hogy bombaformába kerüljek 3-4 hónap alatt. Szeretnék a világbajnokságon versenyképes lenni, illetve megnyerni a viadalt.

közösség

további frisss

lap tetejére