Télből a nyárba: egyéni csúcs és biztató eredmények Dél-Afrikában

Szita Róbert - Fotó: Dobó SE • 2017. február 01., szerda •
Halász Bence és Gyurátz Réka is a 70 métert ostromolja a dél-afrikai edzőtáborban, ahol Németh Zsanett már egyéni csúcsot is dobott, az olimpiai bajnok Pars Krisztián viszont még nem versenyzett.
Télből a nyárba: egyéni csúcs és biztató eredmények Dél-Afrikában

Már olvashatták honlapunkon, hogy január 22-én utaztak el a dél-afrikai edzőtáborba a Dobó SE legjobbjai, hogy felkészüljenek az idei esztendő nagy kihívásaira. Emellett már arról is írtunk, hogy Pars Krisztiánék jól érzik magukat a meleg égövi edzőtáborban. Kicsit irigykedünk, hogy ebben a szigoró téli időjárásban 25 fokos melegben rendezték a dobóversenyt. 

Nagyon fáradt volt mindenki, miután hétfőn az év eddigi legerősebb edzésén lettünk túl mind dobásban, mind a súlyemelőteremben is. A viadal délelőttjén pedig még egy két és fél órás, alapozó jellegű munka és erősítés is szerepelt a programban. A legkeményebb edzések közben még nem tudott mindenki felpörögni, de tanítványaink még így is nagyobbat dobtak a tavalyi eredményeiknél. (Az előző évi verseny szerencsésebb időpontban volt, mert volt előtte pihenőnap.) Ezek ellenére egy egyéni csúcsnak is örülhettünk. Németh Zsanett már edzéseken is ostromolta eddigi legjobb eredményét, de ma, hivatalos körülmények között több mint két méterrel meg is javította azt, amikor a 3 kg-os szert egészen 64,28 méterig hajította – tájékoztatta honlapunkat a dél-afrikai Potschefstroomból Németh Zsolt, a Dobó SE mesteredzője

Németh László edző is elégedett volt a verseny után, főleg amiatt, hogy technikailag jól kivitelezett dobásokat láthattunk. 
Halász Bence ostromolta a 70 métert (69,96 m), Hudi Ákos is dobókörbe állt, de egy kisebb sérülés miatt sajnos vissza kellett lépnie. Pars Krisztián még nem kezdte el a versenyzést, elsősorban most a mennyiségi munkára koncentrál – tette hozzá a mesteredző. 

Rába Dániel 72,48-ig jutott a 6 kg-os szerrel, Varga Donát pedig 5 kg-os kalapáccsal 73,54-et dobott. A lányoknál Gyurátz Réka 67,91-et, míg Gergelics Cintia 63,13-ig jutott.  
A Dobó SE kalapácsvetői ezt a hetet még kemény munkával töltik. A jövő hét első két napján az év elején megtervezett ritmus szerinti felmérés következik dobásokban, ugrásokban és súlyemelésben. Mielőtt hazautaznának, még a helyi, első osztályú rögbicsapat vendégeként - egy konditeremben erősítenek velük - tekintik meg hazai bajnoki mérkőzésüket. 

A szombathelyi dobóatléták február 9-én érkeznek haza.

 

közösség

további frisss

lap tetejére