Önnek is gondot okoz a reggeli felkelés?

frisss.hu, player.hu • 2016. február 08., hétfő •
Akkor itt van 5 remek megoldás, hogy nehogy visszaaludjon!
Önnek is gondot okoz a reggeli felkelés?

Ismerős a szituáció, ugye, amikor az ember reggel lenyomja az ébresztőórát, mondván, hogy mindjárt felkel, aztán legközelebb fél óra múlva tér magához? Utána meg jön a kapkodás, meg az idegeskedés, rohanás és egyéb stressz fokozó tevékenységek. Az sem segít mindig, ha a szundi funkciót használva 5-10 percenként újra csöng a vekker, mert ezt is simán át lehet aludni. Az ilyen szituációkat megoldandó több cég is előrukkolt különféle megoldásokkal, amikben annyi a közös, hogy garantálják, hogy felébredünk tőle. Lehet, hogy némelyik drasztikusnak tűnhet, de a cél szentesíti az eszközt, ugyebár…

1; A helikopter

A ThinkGeek szakemberei egy olyan ébresztőórát fejlesztettek ki, ami a jelzéssel egyidőben egy propellert lő ki magából. A lényege pedig az, hogy amíg a propeller nem kerül vissza a helyére, addig nem hagyja abba a csöngést. Azaz, muszáj felkelni hozzá, megkeresni a kis tárcsát és pontosan visszailleszteni a helyére. A szerkezetet 14.99 dollárért, nagyságrendileg 3.500 forintért lehet megrendelni, itt.

2; Szőnyeg óra

A Carpet Alarm Clock pontosan úgy néz ki, mint egy hagyományos lábtörlő, ám valójában egy LCD kijelzővel ellátott ébresztőóra. A trükk: a csöngés egészen addig tart, amíg teljes testsúlyunkkal rá nem állunk a szőnyegre. Nem lehet tehát csalni, hogy az ágyon ülve rárakjuk csak a lábunkat például. Ügyes!

3; Sfera, az ugrálós vekker

Látszólag egy sima lámpa, szép fehér, modern design, semmi vicces funkciót nem gondolnánk róla. Egészen addig, amíg el nem kezd ébreszteni reggel. Ugyanis ha kicsit megpofozzuk, hogy elhallgasson, csak feljebb ugrik pár centit – folytatva a csöngést. Amit egészen addig nem hagy abba, amíg már csak állva érjük el – és ez is a célja a kis huncutságnak. Ugyanis, ha felálltunk, akkor viszonylag nagy valószínűséggel már ébren vagyunk. Amúgy az ébresztés zenéjét mi választhatjuk ki és a lámpa sötétben is világít – ha szeretne egy ilyet, ide kattintson!

4; Rocky & Tocky, a guruló óra

Egy újabb eredeti ötlet: Az ébresztés időpontjában a cuki, gömb alakú, érintőképernyős óra amellett, hogy megszólal, egyszerre el is gurul – amilyen messze csak tud. Mi meg kelhetünk fel megkeresni, mert elhallgatni magától nem fog, az tuti! Az ára kicsit borsos, 58 dollár, azaz 12.500 forint, ha szeretné megrendelni, itt megteheti!

5; SnüzNlüz – a kemény változat

Ezt kizárólag azoknak ajánljuk, akik véresen komolyan veszik a témát, ugyanis ez az ébresztőórák hardcore verziója. Az óra wifin keresztül kapcsolatban áll a bankszámlánkkal, és a teljes leállításig öt percenként végrehajt egy utalást. Azt azért mi beállíthatjuk, hogy milyen szervezetnek, vagy cégnek küldjük a pénzünket, de az óra nem fog teketóriázni, lelkiismeretfurdalás nélkül megkopaszt bennünket.  Érdemes valami teljesen értelmetlen célú társaságot választanunk, vagy olyat, amit kifejezetten ki nem állhatunk, ezzel tovább növelhetjük a motivációnkat a mihamarabbi felkeléshez. 40 dollárért, 11.400 forintért kínálják a rendkívüli meggyőzőerővel bíró ébresztőórát, itt.

közösség

további frisss

lap tetejére