Önkéntes környezettisztítók a karneválon is

Frisss - fotó: Önkéntes környezettisztítók • 2017. augusztus 29., kedd •
A környezetvédelméről, életterünk megóvásáról beszélgettek egymással az érdeklődők, de volt lehetőség egyéni vászontáskát is készíteni.
Önkéntes környezettisztítók a karneválon is

A Savaria Történelmi Karnevál egyik különleges színfoltjai voltak a Civil Korzó mellett tábort vert önkéntes környezettisztítók, akik vasárnap egész nap várták az érdeklődőket. A tudományos, ismeretterjesztő információk mellett a kikapcsolódás jegyében telt az idő. A gyerekek és a bátrabb felnőttek pedig egyénre szabott vászontáskát készíthettek. Trembóczki Gáborral, a csoport vezetőjével beszélgettünk az akció sikeréről:

Reggel 10-től délután 5-ig voltunk kint a Civil Korzón. A közeledő esőfelhő miatt nem vártuk meg a 6 órát, nehogy megázzunk. A standunkon volt egy figyelemfelkeltő tábla, a rajta lévő képek és feliratok szerencsére egész sok járókelőt megállítottak. Ez a felület egyébként kb. 80 százalékban újrahasznosítás eredménye, a maradék lexan lapokból és fadarabokból készült. Voltak érdeklődőink, nekik röviden elmondtuk, hogy mit is csinálunk.

Többen kértek vagy adtak meg elérhetőségeket. Beszéltünk az önkéntes munkáról, a szemétszedő akciókról és hogy mit tehet az ember a saját mindennapjaiban, hogy kevesebb hulladékot termeljen. A csoporttal közösen vettünk vászontáskákat, amelyeket kiosztottunk azok között, akik festettek rá valamit. Ez a gyerekeknek nagyon tetszett. Ezzel is próbáljuk elérni, hogy kevesebb műanyag táskát használjanak az emberek. Voltak régi pólók is, ezekből karkötőket és egyéb kiegészítőket csinálhattak.

A hangulat nagyon jó volt, egy igazi beszélgetős délutánt tartottunk.Látva, hogy a kreatív munka milyen jó élmény a gyerekeknek, majd a jövőben is szeretnénk hasonló akciót szervezni. Akár egy saját rendezvény keretén belül, ahol mindenféle programokat lehetne kitalálni, ami egy egész családot leköthet - zárta gondolatait Trembóczki Gábor.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére