Ökölvívás Hauer Lajos emlékére: pofonparti Hatos Gáborral

SzR-HCs • 2015. május 17., vasárnap •
Immár hatodik alkalommal rendezte meg a Skorpió Boksz Klub a Hauer Lajos nemzetközi ökölvívó emlékversenyt. A helyszínen Varga Roland főszervezőtől megtudtuk, hogy esztendőről esztendőre egyre színvonalasabb mezőny jön össze Szombathelyen, idén szlovák öklözők egészítették ki a magyar mezőnyt. Hauer Lajos emléke előtt több százan tisztelegtek. A szombati gálán az összes ökölvívó korosztályban és súlycsoportban láthattunk jobbnál-jobb küzdelmeket. A harcművészeti és szórakoztató elemekkel tűzdelt gálán Hatos Gábor olimpiai bronzérmes birkózó is ringbe szállt.
Ökölvívás Hauer Lajos emlékére: pofonparti Hatos Gáborral

Az emlékversenyen mindkét nem minden korosztályban ringbe szállhatott valamennyi súlycsoportban. A kötelek közé lépő klubok serdülő, ifjúsági és felnőtt amatőr sportolókkal képviseltették magukat. Kemény összecsapásokat láthattak a bunyó szerelmesei – tette hozzá a frisss.hu-nak az Aréna Savariában nyilatkozó Varga Roland, a Skorpió Boksz Klub vezetőedzője. 
A gála megnyitóján videoösszeállítás idézte fel Hauer Lajost, akiről Illés Károly alpolgármester is megható szavakkal emlékezett. Ugyancsak kisfilmet tekinthettek meg a bunyó szerelmesei a Skorpió Boksz Klub mindennapjairól, edzéseiről. 
A gála csúcspontja Hatos Gábor szereplése volt. Az olimpiai bronzérmes birkózóról megtudtuk, hogy gyakran látogatja a helyi ökölvívók edzéseit, így nem voltak ismeretlenek számára a ringbe lépő ellenfelek sem, ám amikor egyre többen álltak ellen az olimpikonnak, bizony ő is meglepődött. 
Az emlékversenyt Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzata is támogatta.

Hauer Lajosról ITT olvashat. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére