Akadályok nélkül: Növényápolás és bográcsozás

SzR • 2015. május 08., péntek •
Az innovatív elemekkel kiegészített és akadálymentesített kiskert mindenki, még a kerekes székesek számára is könnyen használható - hangzott el a Fogyatékos Emberek Nappali Szolgálata foglalkoztató kertjének ünnepélyes avatásán. Dr. Horváthné Németh Klára, a Regionális Szociális Forrásközpont ügyvezető igazgatója a friss.hu-nak elmondta: pár hónappal ezelőtt fogalmazódott meg, hogy a jelenlegi támogató szolgáltatásba és a nappali ellátásba be kell építeni olyan új elemeket is, amelyek az ellátottak fejlődését szolgálják.
Akadályok nélkül: Növényápolás és bográcsozás

Az ügyvezető igazgató azt is elárulta honlapunknak, hogy a nappali szolgálatban ötven fogyatékos fiatal tölti mindennapjait. Azt gondoltuk, hogy a gondozottak mindennapjaiba szervesen bekapcsolható egy ágyás gondozása, illetve a növények ápolása. Természetesen az itt megtermett növények, zöldségek élvezetéhez egy közös bográcsozás, illetve vajas kenyér elfogyasztás is dukál majd – tette hozzá.   

Koczka Tibor alpolgármester köszöntőbeszédében azt hangsúlyozta, hogy a város rengeteget fejlődött a szociális ellátás terén. Hozzátette: azért nagy jelentőségű a most átadott akadálymentesített kiskert, mert aktívan tölthetik szabadidejüket itt az emberek. A munkánál és a szorgalomnál nincs fontosabb, és erre jó példa, hogy Szombathelyen csupán 3-4%-os a munkanélküliség, bár a fogyatékosok esetében rosszabb ez az arány. 

Az ünnepi köszöntők után szalagátvágás, és az ellátottak színvonalas ünnepi műsora következett, végül pedig a gondozottak nagy örömmel vették birtokba az akadálymentesített kiskertet.  

A szociális hét csütörtöki programja a fogyatékos ellátás jelenlegi és jövőbeni helyzetéről szóló kerekasztal beszélgetéssel folytatódott. Dr. Horváthné Németh Klára szerint nagyon jó irányba indult el a város és a Forrásközpont is ennek kapcsán, hiszen támogató szolgáltatásokkal, illetve panziószerű ellátással lehet még bővíteni a meglévő rendszert. Ehhez pedig az Európai Uniós források is megnyílhatnak a jövőben.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére