Nincs nyár csónakázás nélkül

Horváth Maja, fotó: Hornyák Emőke • 2015. szeptember 21., hétfő •
Nagy Jonathan és párja, Detti segítségével kipróbáltuk az új csónakkikötőt is!
Nincs nyár csónakázás nélkül

Az „Új Városliget építése Szombathelyen” című pályázat - amely része az Integrált Városfejlesztési Stratégia (IVS) javarészt uniós forrásokra támaszkodó projektjének – keretén belül pár hete már nem csak a teljesen megújult Csónakázó tó környékét, de magát a tavat is használhatjuk. Az elmúlt évtizedekben megszoktuk, hogy ha csónakázásra, netán vizibiciklizésre vágyunk, akkor irány a sziget. Épp emiatt sokan féltették is a kölcsönzés varázsát, amikor kiderült, hogy a 733 millió forintos megújulás részeként elköltözik a csónak kölcsönző, ki a partra.

Igen ám, de aztán kiderült, hogy az egész projekt olyan jól sikerült, hogy a leendő új rendezvény-helyszín alatt megépült kikötő, a kivilágított stéggel mindenkit meggyőzött, érdemes volt a helyszín váltás.

Augusztus végén aztán megérkeztek a csónakok és vizibiciklik is a kikötőbe, kinyitott a kölcsönző. A frisss.hu Nagy Jonathant, és párját, Dettit kérte meg, hogy tesztelje az olvasók számára, hogyan funkcionál az új hely. Mint kiderült, Jonathanék minden évben kijönnek legalább egyszer csónakázni, az idén már ők is hiányolták a lehetőséget. Az erős szél ellenére látszott, hogy Jonathan gyakorlott lapát-forgató, csak úgy hasította  vizet csónakjuk. Detti pedig női mivoltát meghazudtoló bátorsággal igyekezett az egyensúlyt megtartani a hullámok ellenére.

Partot érésüket követően elmondták, hogy az új kikötő teljesen bevált, igazán minden igényt kielégítő, európai színvonalú. Maga a Csónakázó tó pedig „hozta a formáját”, gyönyörű a vízről nézve is. Különösen romantikusnak hatott az új híd alatti elhaladás, ugyanis alacsonyabb, mint a régi, de persze azért a fejeket nem kell behúzni.

Jonathánék csak javasolni tudják minden szombathelyinek, ha tehetik, próbálják ki akár a vizibiciklit, akár a csónakot, mindenképpen megéri azt az egy órát. Testmozgás a szabadban, ringatózva, csodálatos környezetben, kell ennél több?

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére