Nem tetszik amit a mérleg mutat?

Frisss - fotó: Frisss.hu, cafeblog • 2017. január 14., szombat •
Süle Szilvia személyi edző szerint, ha valaki komolyan elhatározza magát, akkor néhány hónap alatt elérheti célját és remek formába hozhatja magát.
Nem tetszik amit a mérleg mutat?

Mindenki szembesült már idén a fürdőszoba rémével, ugye? A mérleg sajnos nem hazudik, kíméletlenül beolvas, ha meggondolatlanul nassoltunk a nagymama bejglijéből, de nem hunyhat szemet az ünnepi sült felett sem. Az új esztendő mindig az egyik legnagyobb átveréssel kezdődik: megígérem, hogy leadom a fölös kilókat! Na, persze! A legtöbb esetben nincs mögötte komolyabb tartalom, pedig mozogni jó, egészséges és alakformáló is. Süle Szilvia személyi edző szerint, ha valaki komolyan elhatározza magát, akkor néhány hónap alatt elérheti célját és remek formába hozhatja magát.

A karácsonyi túlsúly nem ismeretlen senki előtt. Az ünnepek után - talán lelkiismeret furdalás miatt - megugrik a konditerem bérlet tulajdonosainak száma. Miért van ez így szerinted?

Mert mindenki szeretné leadni a felesleget, amit az ünnepek alatt magára szedett.

Véleményed szerint mozgással vagy fogyókúrával lehet eredményt elérni?

A legjobb az lenne, ha megtalálnánk a középutat. Tehát a kettőt együtt alkalmazzuk: rendszeres testmozgás és egészséges táplálkozás szükséges hozzá. Ha ez megvan, akkor az eredmény sem várat magára sokáig.

Ha valaki komolyan veszi a testedzést, Jessie Hilgenberg fitness modell szintjét is elérheti...

 

Hogy álljunk neki a feladatnak?

Abban az esetben, ha valaki először lép a terembe keressen egy csoportos foglalkozást, vagy személyi edzőt. Ugyanis a szakemberek tudják, hogy lehet a legeredményesebben dolgozni, mire figyeljünk, illetve hogyan kell használni a gépeket. Ráadásul megfelelő edzéstervet állít össze személyre szabottan. Az első körben az alap állóképességet kell fejleszteni, majd ezután az intenzív mozgásformákra át lehet térni.

Milyen gyakran célszerű mozogni, hogy látványos eredményt érhessünk el?

A legjobb az lenne, ha minden nap szakítanánk időt a mozgásra, de a kezdők számára heti három alkalmat szoktam javasolni. Általában a januári roham hamar visszaesik, pedig egy-másfél hónap alatt hozzászokik a szervezet a terheléshez és elindul az alakulási, illetve fogyási folyamat. Persze az étrend is fontos a rendszeres mozgás mellett. A lényeg az életmódváltás és ne ahhoz kössük a célt, hogy x kilót szeretnénk leadni. Ha ezen túllépünk, akkor az egész életünket máshogy látjuk majd.

közösség

további frisss

lap tetejére