Vízilabda: Most a szerbek voltak jobbak

szróbert-nso.hu • 2014. július 28., hétfő •
Csúcs ez a vízilabda, még akkor is, ha az Európa-bajnokság döntőjében a szerbek legyőztek bennünket. Noha a csoportmérkőzések során mi voltunk a jobbak, ez alkalommal nem sikerült az emberelőnyös helyzeteket értékesíteni, így a szerbek visszavágtak és elhódították az aranyérmet. Benedek Tibor a meccs után az egész országnak megköszönte a csapat felé áradó szeretetet. Hozzátette, hogy ilyen szinten lehetetlen száz százalékos teljesítménnyel bajnokságot nyerni, most sem sikerült.
Vízilabda: Most a szerbek voltak jobbak

Magyarország – Szerbia 7-12 (1-3, 1-4, 4-2, 1-3)

Az első negyedben Milajnovic találataival 0-2-re elhúztak a szerbek, aztán Vámos Márton szépített. Ezt követően azonban újra kettőre nőtt a hátrányunk, így 1-3-mal ért véget az első nyolc perc. 

A második játékrészt is a szerbek kezdték jobban, hiszen Aleksic, majd Gocic és Mandic révén már öttel is elhúztak, 1-6. Ezután Benedek Tibor kapust cserélt és a beálló Decker Attila azonnal hárított, majd a fordulás után megint Vámos Márton volt eredményes, 2-6. Amikor azt hittük, hogy feltámadunk, Cuk lehűtötte a kedélyeket, 2-7 volt a félidőben.

A harmadik nyolc percet mi kezdtük góllal, Szívós Márton is beköszönt, 3-7. Aztán előbb Mandic, majd magyar részről Erdélyi lőtt gólt, 4-8. Gocic megint jött és lőtt és gól lett, aztán Varga Dániel, majd 6 másodperccel a dudaszó előtt testvére, Varga Dénes is hatalmas gólt ragasztott a szerb kapuba, 6-9. 

Az Európa-bajnokság utolsó negyedében a világ talán legjobb balkezes játékosa, Filipovic kétszer is betalált gyorsan és ezzel eldőlt a finálé, 6-11. A negyedben még Gocic s betalált, amire Vámos Márton válaszolt az utolsó pillanatokban, így 7-12 lett a végeredmény.

közösség

további frisss

lap tetejére