Mészöly szerint

Szita Róbert • 2015. december 05., szombat •
Kötelező a győzelem a Békéscsaba ellen – ezt nyilatkozta honlapunknak a Szombathelyi Swietelsky-Haladás labdarúgóinak vezetőedzője, Mészöly Géza.
Mészöly szerint

Nagy a nyomás a Haladás csapatán, a kérdés csak az, hogy az egy hét alatt három meccs mennyire viseli meg a játékosokat, hiszen a szerda-szombat ritmus még a topbajnokságok csapatai számára sem egyszerű. Szombat este kiderül, hogyan bírják Halmosiék. 

Erre a meccsre mondják, hogy fix egyes…
Igen, mi is arra készülünk, hogy végre győzni tudjunk, nagyon kellene a lelkeknek és a csapatnak is a hazai siker. A pontrúgásból kapott gólok okozta tanulságokat igyekeztünk leszűrni, tudva, hogy mai ellenfelünk is veszélyes az ilyen játékszituációkban. Több gólt is szereztek már a csabaiak ilyen helyzetekből, ezért nagyon fontos lesz a hárítás.  

Mi dönthet a lilák ellen? 
Igyekszünk folyamatosan nyomás alatt tartani vendégeinket, ezért pedig támadó stílusban akarunk játszani 90 percen át. Mentalitásunkkal eddig sem volt soha gond, és a Debrecen elleni stílust szeretnénk mutatni ma is. Nem egy, hanem több akciógóllal akarjuk megterhelni a kapujukat, közben persze eszünkbe sem jut, hogy olyan szerencsétlen gólt kapjunk, mint a Loki elleni második volt. 

Van akadályozó tényező vagy teljes a keret?
Nagyon sokat gondolkodom a kezdő tizenegyen, hiszen a középső védő posztján Jánvári Gábor is nagyon jól teljesített a Loki ellen. Így aztán úgy gondolom, hogy kellemes helyzetben vagyok, mert a tizenhatos keretből bárkit nevezhetnék a kezdőbe, nem vallanék szégyent. Egy biztos, mindenki készen áll arra, hogy bizonyítsa, nem véletlenül tagja a keretnek. Szerdán Leandro Martinez és Németh Márió lelkének is nagyon jót tett a gól, mindketten nagyon koncentráltan játszottak és bízom benne, hogy folytatják ezt a jó sorozatot. Szasa Popin még kevés edzésen van túl, de az ő mentalitása már most is kiváló hatással van a többiekre. 

Pont vagy pontok?
Mindenki győzelmet vár el tőlünk, és mi is a három pontra hajtunk. Abban bízom, hogy a meccs után együtt örülhetünk. 

A Haladás – Békéscsaba meccs 15 óra 30 perckor kezdődik a Rohonci úton, a meccsről a frisss.hu ÉLŐben tudósít. 

közösség

további frisss

lap tetejére